Olguta Vasilescu anunta ca turistii din toata lumea prefera Craiova, in locul Parisului și Vienei

Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei, susține într-o postare pe Facebook că orașul pe care îl conduce s-a clasat pe primul loc în topul destinațiilor europene de Paște, potrivit unui sondaj online pe portalul European Best Destinations.

European Best Destinations se prezintă drept un site de călătorii care promovează cultura și turismul în Europa. Are sediul în Bruxelles.

”O veste extraordinară pentru orașul nostru: Craiova este pe primul loc în topul destinațiilor europene de Paște. Orașul nostru a fost votat de peste 10700 de oameni din 68 de țări ca fiind destinația lor preferată de Paște, înaintea unor capitale și orașe europene cu tradiție, precum Roma, Paris, Viena, Praga sau Londra. Craiova este, de altfel, singurul oraș din România inclus în acest top, în care se regăsesc zeci de destinații din Europa”, a scris Lia Olguța Vasilescu pe Facebook.

Ea enumeră și atracțiile turistice din oraș: peisajele florale din parcurile, grădinile și zonele publice, amenajarea de noapte făcută la Catedrala din Craiova pentru perioada sărbătorilor.

De remarcat că din cele peste 300 de comentarii la postarea de pe Facebook, majoritatea covârșitoare o reprezintă felicitările. La ora publicării articolului erau doar două comentarii care se abăteau de la linie: ”nino ninooo” și ”De asta nu am mai găsit eu nicio cazare. Păcat! A trebuit sa merg în mizeria aia de Paris după ce din Viena am plecat scârbit. Pt. la anu’ rezerv de acum”.