Oltean amendat cu 40.000 de lei pentru că a aruncat gunoaie pe un teren de lângă Slatina

Un bărbat din localitatea Valea Mare, care a aruncat deşeuri provenite din dezmembrări de autovehicule pe un teren din zona extravilană a municipiului Slatina, a fost amendat cu 40.000 de lei pentru nerespectarea regimului deşeurilor, au informat, luni, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, transmite Agerpres.

Poliţiştii au fost sesizaţi, luni, despre faptul că, pe un teren din extravilanul municipiului Slatina, o persoană a aruncat mai multe deşeuri provenind din dezmembrarea de maşini, iar în urma verificărilor, persoana în cauză a fost identificată şi sancţionată.

„Poliţiştii Biroului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase, împreună cu comisarii din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Olt au efectuat, la data de 3 aprilie a.c., un control pentru verificarea aspectelor sesizate, ocazie cu care au fost identificate atât zona, cât şi deşeurile aruncate pe terenul situat în extravilanul municipiului Slatina. În urma verificărilor efectuate, cu sprijinul Poliţiei Locale Slatina, poliţiştii au identificat persoana în cauză, respectiv un bărbat, în vârstă de 35 de ani, din comuna Valea Mare, judeţul Olt”, a precizat sursa citată.

Bărbatul a fost sancţionat cu o amendă de 40.000 lei pentru nerespectarea regimului deşeurilor şi trebuie să cureţe terenul şi să elimine deşeurile pe cheltuială proprie.