Oltean condamnat la zece luni de închisoare pentru ca a refuzat prelevarea de mostre biologice, desi nu bause

Un bărbat din Drăgăneşti-Olt a fost condamnat de magistraţii Judecătoriei Caracal la zece luni de închisoare cu suspendare pentru refuzul prelevării de mostre biologice. Poliţiştii l-au dus pe şofer la spital pentru prelevare de probe, deşi acesta suflase de trei ori în aparatul etilotest, rezultatul fiind zero de fiecare dată. Bărbatul le-a spus poliţiştilor că are fobie de ace şi sânge şi a refuzat procedura.

Potrivit încheierii Judecătoriei Caracal, totul s-a petrecut în seara zilei de 18 ianuarie 2020. Bărbatul a plecat de la domiciliul său din orașul Drăgănești-Olt, la un bar situat în aceeași localitate acolo unde s-a întâlnit cu mai multe persoane, pentru a sărbători un eveniment al unui prieten.

Dimineaţa, în jurul orei 04.00, acesta s-a urcat la volanul unui autoturism, conducând până la o staţie peco din localitate.

Odată ajuns aici, bărbatul a stat de vorbă cu mai multe persoane timp în care, ar fi consumat o bere cu alcool la 0,33 ml şi mai multe beri fără alcool până în jurul orei 7.40, când a plecat către casă, tot cu autoturismul.

Pe traseu, a fost oprit de către un echipaj de poliţie, care i-au solicitat documentele şi să sufle în aparatul etilotest marca Drager.

Deși bărbatul a suflat în aparat de aproximativ trei ori, nu a fost indicată nicio valoare. Cu toate acestea, organele de poliție l-au condus la Spitalul Municipal Caracal, în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.

Ajuns la spital, bărbatul a refuzat recoltarea de probe de sânge.

„Odată ajuns aici, în prezența martorului, agent de pază, precum şi a medicului de gardă, inculpatului i s-a solicitat să-i fie recoltate  probe de sânge însă acesta a refuzat, fiind agitat şi necooperând cu organele de poliție şi cadrele medicale, aspect ce rezultă inclusiv din conținutul fişei UPU, întocmită de Spitalul Mun. Caracal”, reţine instanţa.

10 luni închisoare, cu suspendare

 Poliţiştii i-au întocmit un dosar penal bărbatului, pentru refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice.

Dosarul a ajuns în instanţă, iar magistraţii Judecătoriei Caracal au decis condamnarea bărbatului din Drăgăneşti-Olt la 10 luni de închisoare cu suspendare, cu un termen de supraveghere de doi ani.

În plus, pe durata termenului de supraveghere, el trebuie să frecventeze programul de reintegrare socială, derulat de către Serviciul de Probaţiune Olt.

Totodată, el a fost obligat să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Primăriei Drăgăneşti-Olt sau Liceului Tehnologic din localitate.

Decizia Judecătoriei Caracal nu este obligatorie şi poate fi atacată cu apel, în termen de 10 zile de la comunicare.

Sursa: Realitatea de Olt