Oltean, dupa ce a mancat mici dati gratis de PSD: „Nu-i votez, ei dau bani celor cu pensii de 200, 300 de milioane. Vreau si eu o pensie decenta, nu sa fiu milog” 

Un pensionar care a participat la petrecerea PSD de 1 Mai din Padurea Cacana, de la langa Slatina, a spus ca nu mai voteaza cu PSD intrucat cei cu pensii uriase continua sa primeasca bani in plus, in timp ce el are o pensie de doar 1.700 de lei.

„Tot timpul am votat cu PSD-ul. Dar acum cred ca nu mai ma duc. Trebuia sa ne dea si noua mai mult la pensie, trebuia sa ne faca o diferenta. Dom’le, nu mai pui la pensiile mari, care au 200, 300 de milioane… Eu cu nevasta-mea n-am nici 3.000 de lei. Ea are 10 milioane, eu 17 milioane.  (…) Nu e bine, e prea mare diferenta. Eu am tras la saiba, vreau si eu o pensie decenta, nu sa fiu milog”, a spus pensionarul.

Peste 1.000 de persoane au participat duminica, la Slatina, la petrecerea campeneasca organizata de filiala PSD pentru a sarbatori Ziua internationala a muncii, potrivit organizatorilor evenimentului. Presa locala anunta ca au fost in jur de 1.500 de oameni. Au stat la cozi interminabile pentru un pahar cu bere si 5 mici.

Primarul municipiului Slatina, social-democratul Emil Mot, a punctat ca petrecerea campeneasca reuneste membri de partid din municipiu dupa perioada de restrictii impuse din cauza pandemiei.

„Avem aici activul de partid de la Slatina, de trei ani de zile nu ne-am mai intalnit. Este o sarbatoare pe care noi am sarbatorit-o in fiecare an, dar daca au fost restrictiile impuse din cauza COVID-ului noi nu am mai reusit sa ne intalnim cu totii. Acum foarte multi membri de partid au venit, toata lumea se bucura, ziua este superba si o sa ne distram cum ne-am distrat noi in fiecare an, aici la PSD, la Slatina, cu mici, cu bere, cu voie buna”, a spus Emil Mot.

Secretarul general al PSD, senatorul Paul Stanescu, a amintit ca Ziua internationala a muncii isi are originea in SUA, la Chicago, iar la petrecerea de la Slatina social-democratii nu fac politica ci discuta amical.

„Noi de fiecare data ne-am propus sa ne intalnim cu cetatenii din municipiul Slatina, cu membri nostri de partid, sa stam de vorba cu ei. Bem o bere, mancam un mic, discutam subiecte diverse, sunt lucruri pe care uneori le pierzi din vedere, ori aici, la firul ierbii, chiar se stiu toate lucrurile. De aceea e o mare placere sa ne intalnim cu colegii nostri si cu cetatenii municipiului Slatina. Nu facem politica astazi, stam de vorba, toate chestiunile sunt amicale, fara politica, fara decizii politice, fara nimic”, a declarat Paul Stanescu, citat de Agerpres.