Oltean prins cu 183 km/h. Ce minciuna le-a servit politistilor care l-au urmarit ca sa-l opreasca?!

Un șofer din Caracal a fost depistat de polițiști, ieri după-amiază, în timp ce se deplasa cu 183 km/h. A fost oprit de polițiști după o urmărire ca-n filme pe Drumul Național 65 – European 574, în afara localității Valea Mare, pe un sector de drum cu limita maximă de viteză de 100 km/h.

Oprit de oamenii legii, conducătorul auto a accelerat și a plecat în trombă, refuzând astfel să arate polițiștilor documentele.

„Autoturismul a fost oprit, iar la volanul acestuia se afla un bărbat, care, în momentul solicitării documentelor, a plecat de la locul opririi.

În continuare, polițiștii rutieri au procedat la urmărirea autoturismului până pe strada Pitești, din municipiul Slatina, unde a fost oprit de către polițiștii Poliției Municipiului Slatina, solicitați în sprijin”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, inspectorul Ionuț Vasiloaica.

La volanul autoturismului a fost identificat un bărbat în vârstă de 42 de ani, din municipiul Caracal. Acesta și-a explicat fuga de polițiști invocând o urgență medicală a pasagerului din dreapta față.

Șoferul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.030 de lei, iar, ca măsură complementară, polițiștii i-au reținut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioadă de 150 de zile, fiindu-i eliberată o dovadă înlocuitoare, fără drept de circulație, a mai precizat reprezentantul Poliției Olt.