Oltean urmarit pentru mai multe spargeri, prin in vama, cand incerca sa fuga din tara

Un tânăr în vârstă de 21 de ani, din comuna Gîngiova, sat Comoşteni, județul Dolj, a fost reținut de către polițiști, marți, fiind bănuit de comiterea a patru infracţiuni de furt calificat. Acesta voia să fugă din țară, dar a fost prins în vamă.

Tânărul, în perioada ianuarie-februarie, anul acesta, ar fi pătruns în patru locuinţe din Craiova, forțând ușile și festrele.

Din casele respective, acesta a furat obiecte vestimentare, încălţăminte, parfumuri, televizoare, paguba totală fiind de aproximativ 40.000 de lei.

Polițiștii au efectuat o percheziție la domiciliul acestuia, în februarie, unde au fost identificate și ridicate o parte din bunurile sustrase, care au fost restituite persoanelor vătămate.

La momentul respectiv, tânărul se sustrăgea de la cercetări, nefiind găsit acasă.

În seara zilei de 9 mai, în baza unei informaţii, bărbatul a fost depistat de poliţiştii de frontieră în Vama Nădlac, fiind preluat de poliţiştii doljeni şi condus la sediul Secţiei 6 Poliţie Craiova pentru cercetări.

„În urma probatoriului administrat de poliţişti, tânărul a fost reținut, pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Dolj. Astăzi, cel în cauză va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Mihaela Sadoveanu.

Sursa: Realitatea de Dolj