Olteanul filmat in urma cu o luna cum bate un cal pe strada ramane dupa gratii!

Tânărul de 30 de ani, din comuna Dobrosloveni, arestat preventiv luna trecută după care ce a maltratat un cal, lovindu-l în repetate rânduri cu o bâtă în cap, rămâne după gratii, informeaza Olt-alert.ro.

Decizia a fost luată, vineri, de Judecătoria Caracal, în contextul în care rechizitoriul procurorilor în acest caz a ajuns în instanță.

„În baza art.348 alin. 2 Cod.pr.pen. coroborat cu art.207 alin. 2 şi 4 Cod pr.pen , constata legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive dispusă şi menţine arestarea preventivă a inculpatului FLOREA IONUŢ LAURENTIU , pentru săvârşirea infracţiunii de rănirea cu intenţie a animalelor, prev. de art. 25 alin 2 lit. d din Legea nr. 205/2004, cu aplic, art. 41 alin. 1 Cp. pronunţată prin încheierea nr. 23 din data de 17.10.2022 emisă de Judecătoria Caracal prin care s-a dispus arestarea preventivă a inculpatului Florea Ionuţ Laurentiu pe o perioadă de 30 zile începând cu data de 17.10.2022 până la data de 15.11.2022, inclusiv, definitiva prin încheierea nr. 67 emisă în dosarul nr. 5375/207/2022 pronunţată de Tribunalul Olt”, se arată în încheierea instanței.

Totul s-a întâmplat luna trecută, în Reșca (Dobrosloveni), unde bărbatul a fost filmat în timp ce maltrata un cal pus la căruță, lovindu-l în repetate rânduri cu o bâtă în cap. Filmulețul a fost postat pe rețelele de socializare, iar, la scurt timp, Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt s-a sesizat din oficiu, tânărul fiind reținut pentru 24 de ore și, apoi, arestat preventiv pentru săvârșirea infracțiunilor de rănirea cu intenție a animalelor și schingiurea animalelor.