Olteni prinsi ca arunca gunoaie pe un teren viran. Garda de Mediu confisca masina

Un transport ilegal de deşeuri rezultate din construcţii a fost depistat, marţi, de poliţiştii locali pe o stradă din Slatina.

Directorul Poliţiei Locale Slatina, Bogdan Apostoliceanu, a declarat că poliţiştii locali au interceptat transportul în trafic, iar autoutilitara respectivă a fost descărcată pe un teren viran de pe strada Banului.

„Desfăşurăm în această perioadă, alături de Garda de Mediu, activităţi de monitorizare a transporturilor ilegale de deşeuri rezultate din activităţi de construcţii. Autoutilitara respectivă a fost depistată în trafic. S-a ajuns pe strada Banului, unde au descărcat. Şoferul şi ceilalţi ocupanţi ai autovehicului au fost legitimaţi şi am chemat inspectorii de mediu”, a declarat Apostoliceanu.

El a adăugat că reprezentanţii Gărzii de Mediu urmează să decidă valoarea sancţiunilor şi dacă vor dispune confiscarea autovehicului.

Conform HG nr. 1061/2008, pentru depozitarea ilegală de deşeuri, se poate merge până la  confiscarea mijlocului de transport folosit la săvârșirea faptei.

Sursa: Realitatea de Olt