Oltenia salbatica: Echipaj de Politie atacat cu pietre pentru ca a oprit un sofer fara permis!

Un echipaj de poliție din cadrul Secției nr. 1 Poliție Rurală Bobicești a fost atacat cu pietre, noaptea trecută, de către două persoane care au sărit în ajutorul unui tânăr prins de oamenii legii în timp ce conducea un autoturism fără să posede permis de conducere. Un tânăr a fost reținut.

Totul s-a petrecut aseară, în jurul orei 23:30, când polițiștii Secției nr. 1 Poliție Rurală Bobicești, în timp ce desfășurau activități specifice pe strada Dealul Viilor din localitate, au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr, în vârstă de 24 de ani, din aceeași localitate.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, polițiștii au constatat faptul că tânărul nu posedă permis de conducere.

În momentul în care polițiștii i-au solicitat tânărului să îi însoțească la sediul unității de politie în vederea întocmirii documentelor, acesta a manifestat un comportament agresiv față de polițiștii, motiv pentru care s-a procedat la încătușarea sa.

În momentul imobilizării, la fața locului au venit alte două persoane, care au aruncat cu pietre către polițiști, iar unul dintre agresori a lovit cu pumnul autospeciala de poliție.

„În cauză, polițiștii au întocmit două dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și distrugere, fiind continuate cercetările, în vederea documentarii activității infracționale”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Olt, Claudiu Șerban.

În urma probatoriului administrat, sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș, pe numele tânărului de 24 de ani a fost emisă, duminică, o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Oamenii legii fac precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de pocedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.