Oltenia salbatica: Hoti de fier prinsi de Politie cu focuri de arma!

Trei tineri din Olt au fost prinși de polițiști, luni dimineață, în timp ce furau componente metalice dintr-un parc petrolier din localitatea Iancu Jianu. Oamenii legii au fost nevoiți să tragă cu pistolul pentru a-i imobiliza pe hoți. Aceștia au fost reținuți.

La data de 9 ianuarie 2023, polițiștii din cadrul Secției nr. 1 Poliție Rurală Bobicești, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș, au reținut trei tineri cercetați pentru tentativă la furt.

În timp ce desfășurau activități specifice în zona unui parc petrolier din comuna Iancu Jianu, polițiștii din cadrul Secției nr. 1 Poliție Rurală Bobicești au depistat în flagrant trei tineri, cu vârste cuprinse între 20 și 27 de ani, din localitate, care sustrăgeau componente metalice din interiorul societății comerciale cu profil de extracție a produselor petroliere.

În momentul în care cei trei tineri au fost somați de către polițiști să se oprească din activitatea infracțională, acești au încercat să se sustragă, fugind pe câmp.

„Întrucât cei trei tineri au refuzat să se oprească la somațiile polițiștilor, a fost executat un foc de avertisment, în plan vertical, tinerii fiind prinși și imobilizați.

În urma folosirii armamentului din dotare, nu au rezultat victime omenești sau pagube materiale”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Olt, Claudiu Șerban.

Cei trei tineri au fost conduși la sediul Postului de Poliție Iancu Jianu pentru audieri, iar pe numele acestora a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la furt.

În urma probatoriului administrat sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș, polițiștii i-au reținut pe cei trei tineri pentru 24 de ore, aceștia fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Anchetatorii fac precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.