Oltenii n-au nevoie de razboi… PSD-istii din Craiova au batut pana la sange pe tinerii liberali si USR-isti

Doi tineri, Doru Câplea, preşedintele TNL Dolj, dar și director al Sucursalei Regionale Craiova a Poștei Române, şi Bianca Epure, președinta TNL Craiova susțin că au fost bătuţi joi, în comuna Breasta, judeţul Dolj.

Primarul comunei, Ion Vizitiu, a fost acuzat că ar avea legătură cu acest conflict, însă el spune că este doar victima unor înscenări şi că se simte hărţuit, relatează Gazeta de Sud.

Bătaia cu pumni şi picioare s-a produs după ce tinerii distribuiau ziare în curţile oamenilor. În ziare se afla și un articol care îl acuza pe edilul din Breasta că vrea să concesioneze terenul satului de vacanţă al comunei pentru o sumă prea mică.

Tânăra a fost umplută de sânge. „După ce am terminat de distribuit ziarele, plecasem spre maşină, să mă întâlnesc cu colegul meu. Dintr-o dată, o maşină a oprit în apropierea mea. Au ieşit două femei, m-au înjurat foarte urât şi au început să mă bată. Au dat cu mine într-un şanţ de beton, m-au lovit cu pumnii şi cu picioarele. De asemenea, m-au dat cu capul de ciment. De acolo am avut şi rana la cap de unde mi-a curs foarte mult sânge. Incredibil a fost faptul că oamenii care au văzut bătaia le spuneau doar să îşi acopere faţa. Apoi a venit poliţia, ambulanţa şi am ajuns la spital. Şi azi (n.r. vineri) suntem tot la spital, să ne luăm certificate de la IML“, a declarat Bianca Epure.

Colegul ei a fost bătut de mai mulți bărbați, printre ei aflându-se și fratele primarului. „Am făcut căutări şi am descoperit pe Facebook că primul agresor, cel care început scandalul şi mi-a dat primul pumn este chiar fratele primarului“, a spus Doru Câplea.

Gazeta de Sud a luat legătura cu primarul din comuna Breasta şi acesta a spus că nu are nicio legătură cu cele două conflicte, dar că tinde să creadă că este o înscenare care să îl denigreze.

„Nu cred că fratele meu este implicat, nu cred treaba asta. Când a avut loc conflictul respectiv eu eram să îmi iau copiii de la şcoală din Craiova. Nu i-am văzut personal pe cei care au fost bătuţi, am văzut imaginile pe Facebook şi în presă. Dumnevoastră ştiţi că de vreo săptămână se tot încearcă să se spună ba că primarul bate pe cineva, ba fratele primarului, ba oameni de-ai primarului. Ce pot să vă spun? De atunci toată familia se simte hărţuită”, a relatat primarul.

Inspectoratul de Poliţie Dolj a deschis un dosar penal pentru infracțiunea de lovire sau alte violențe, urmând ca la finalizare să fie propusă soluție prin unitatea de parchet competentă.

USR a acuzat în 19 februarie că doi membri ai partidului, Sorin Baciu şi Robertp-Gabriel Ciocă, au fost agresaţi fizic de „acoliţii” primarului PSD, Ion Vizitiu. Cei doi ar fi mers la edil pentru a solicita transparenţă în instituţie.