Oltenii nu mai vor sa munceasca. O fabrica din Slatina aduce muncitori din Asia pentru ca nu mai gaseste la noi

Aproximativ 200 de muncitori din Orientul Îndepărtat ar urma să vină, din 2023, să muncească în fabricile pe care Grupul Prysmian le are în Slatina, potrivit preşedintelui Sindicatului Cartel Alfa Olt, Cristel Ioţu.

Cristel Ioţu a declarat în cadrul emisiunii „Reporter 24” că cei 200 de muncitori au trecut deja de selecţia companiei cu capital italian.

„Este vorba despre Prysmian. Sunt mai multe anunţuri de angajări operatori. Este vorba despre operatori pe linie, nu găsim forţă de muncă. (…) Prysmian a ales să aducă 200 de muncitori din Orient. Partea de interviuri a fost finalizată şi urmează să vină în fabrică”, a declarat sindicalistul.

Preşedintele Cartel Alfa Olt face, însă, un apel către conducerea Prysmian Group pentru a încerca mai intens să găsească muncitori din România. El a arătat că, o dată cu creşterea salariului minim pe economie, nu este atât de profitabil să imporţi forţă de muncă din Asia.

„Aici vin cu o precizare: demersurile făcute de către fabrică au fost la salariul minim de 2.500, dar crescând salariul minim pe economie, de la 1 ianuarie, la 3.000, adăugând transport, cazare, mâncare, eu spun că ar trebui să acordăm o şansă muncitorilor noştri, decât să cheltuim mai mult cu un nepalez. Garantat nici nu va avea eficienţa unui român angajat în fabrică. A nu se înţelege că am ceva cu structura de conducere a Prysmian. Eu vin şi spun că se pot găsi soluţii aici, în ţară, iar flexibilizarea ar trebui să vină de la Milano”, a conchis Cristel Ioţu.

Prysmian Group are în Slatina două fabrici, una pe strada Drăgăneşti, iar cealaltă pe strada Milcov, în Parcul Industrial.

Sursa: Realitatea de Olt