Oltenii prinsi ca arunca gunoaie in natura raman fara masina! Caz concret la Craiova

Un bărbat din Craiova a fost amendat de Garda de Mediu Dolj, după ce miercuri a fost depistat în trafic, de către polițiștii locali, la volanul unei camionete încărcată cu moloz, rezultat din demolări, pe strada Nicolae Bălcescu, din municipiu. Mașina a fost sigilată de către inspectorii Gărzii de Mediu Dolj. 

Potrivit unui comunicat remis de Primăria Craiova, amenda pe care a primit-o bărbatul este în valoare de 15.000 de lei.

„Inspectorii Gărzii de Mediu au verificat cantitatea, proveniența și tipul deșeurilor transportate și au cerut documente doveditoare pentru transportarea acestui tip de deșeuri. În urma verificărilor efectuate, inspectorii au dispus confiscarea camionului și sancționarea proprietarului autovehiculului cu o amendă în valoare de de 15.000 lei. Camioneta a fost transportată la sediul RAT Craiova, de către un șofer angajat RAT și a fost însoțită de echipaje ale Poliției Locale. Ulterior, aceasta a fost sigilată de către Garda de Mediu”, se arată în comunicat.

Reprezentanții Primăriei Craiova readuc în atenție faptul că singurul operator desemnat pentru colectarea deșeurilor la nivelul municipiului este SC Salubritate SRL.

Persoanele care doresc să transporte către depozitul ecologic deșeuri ce nu se pot arunca, în mod uzual, la containerele amplasate pe raza municipiului sunt obligate să contacteze operatorul delegat, pentru a organiza transportul acestor deșeuri.

Sursa: Realitatea de Dolj