Oltenii sunt condamnati la sub-dezvoltare: PSD-istul Oprescu anunta cu nonșalanță ca anul acesta nu sunt bani de investitii!


Consilierii judeţeni au aprobat, vineri, bugetul judeţului pentru anul 2021, un buget mult mai mic în comparaţie cu anii trecuţi.

Preşedintele CJ Olt a declarat vineri, la finalul şedinţei pentru aprobarea bugetului pentru anul 2021, că anul acesta instituţia a primit bani mai puţini, fapt care se va reflecta asupra investiţiilor.

Fonduri pentru investiţii vor fi direcţionate pentru proiecte care vizează Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, Spitalul de Psihiatrie Schitu, Direcţia Generală de Asistenţă şi Protecţia Copilului şi două proiecte pentru drumuri judeţene care sunt cofinanţate din fonduri europene.

„Bugetul CJ Olt, în comparaţie cu anul trecut a pierdut bani şi este mai mic şi bineînţeles că acest lucru se va vedea în investiţiile pe care CJ Olt le va face anul acesta. Practic, anul acesta, faţă de anii trecuţi toată suma pe care Consiliul Judeţean o are pentru investiţii se reduce la 12 milioane de lei. Ea este împărţită între Spitalul Judeţean, Spitalul de Psihiatrie, DGASPC şi bugetul CJ sunt două investiţii pentru drumuri pe care le continuăm anul acesta, dar din lipsa bugetului nu le terminăm. Cred că erau în stare constructorii să le termine, nu sunt lucrări mari, dar noi nu avem bani să le plătim să termine toată lucrarea”, a spus Oprescu.

Pentru continuarea lucrărilor la două drumuri judeţene, DJ 546 Dăneasa – Slatina – Verguleasa şi DJ 642 Stoeneşti – Giuvărăşti, care au o valoare totală de 200 de milioane lei şi beneficiază de finanţare nerambursabilă europeană prin POR, CJ Olt a aprobat anul acesta şi contractarea unui împrumut de 30 de milioane lei.

În ceea ce priveşte alocările pentru echilibrarea buegetului localităţilor din judeţ, Marius Oprescu a declarat că forul judeţean a încercat să ajute localităţile aflate în dificultate.

„Din punctul meu de vedere, toată lumea a câştigat. Sumele sunt diferite, e adevărat, dar şi problemele localităţilor sunt diferite. Ca în fiecare an, noi încercăm să ajutăm anumite localităţi aflate în dificultate. Am făcut-o şi anul acesta, suma pe care am împărţit-o este de aproximativ 27 de milioane de lei, pentru toate localităţile din judeţul Olt, inclusiv oraşele şi municipiile”, a conchis Marius Oprescu.