Pandemia face pași înapoi, municipiul Târgu Jiu a intrat în scenariul verde

Municipiul Târgu Jiu a intrat de duminică în scenariul verde. Numărul de cazuri de coronavirus este în continuare în scădere, atât la nivelul localității cu cea mai multă populație, cât și la nivelul județului Gorj.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică Gorj, în municipiul Târgu Jiu se înregistra duminică o incidență de 1,44 de cazuri de coronavirus la mia de locuitori în ultimele 14 zile. Este vorba de un total de 136 de cazuri în două săptămâni, din care 9 în rândul copiilor.

Cele mai multe localități din județul Gorj sunt în scenariul verde. De asemenea, 17 comune și orașe erau în scenariul galben, iar două în scenariul roșu. Acestea din urmă sunt: Stănești și Arcani, cu peste 3 cazuri COVID la mia de locuitori în ultimele 14 zile. Este vorba de 3,68, respectiv 3,63 de cazuri de coronavirus. În județ sunt și 5 localități cu niciun caz de coronavirus: Alimpești, Bălănești, Logrești, Săcelu și Schela. Incidența cazurilor COVID la mia de locuitori în Gorj în ultimele 14 zile este de 1,2, adică 430 de cazuri, dintre care 17 în rândul minorilor.

A scăzut și numărul de pacienți COVID

Și numărul de pacienți COVID este în scădere la nivelul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu. Astfel, la unitatea medicală sunt internate 30 de persoane infectate cu coronavirus. Numărul total de paturi este de 74. Acestea sunt destinate exclusive pacienților COVID.

Din păcate, la Secția ATI COVID sunt în continuare ocupate 12 paturi din 12 existente. De asemenea, 2 pacienți suspecti sunt izolati la nivelul sectiilor (numărul total de paturi disponibile este de 9). Mai este un pacient suspect la nivelul izolatorului sectiei de Terapie Intensivă, unde sunt două paturi disponibile.

În locația din strada Progresului (Spitalul 700) sunt 16 pacienți suspecți internați în zona tampon (numărul total paturi disponibile: 23). Mai sunt 2 pacienți suspecți la nivelul izolatorului sectiei de Terapie Intensivă (numărul total paturi disponibile 5). Totodată, doar 4 salariați ai Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu mai au coronavirus.