Performanta demna de toata lauda: 15 elevi din judeţul Olt pot să intre la orice liceu din ţară vor ei!

7

15 absolvenţi ai clasei a VIII-a din judeţul Olt pot să intre la orice liceu din ţară, deoarece au media de admitere 10.

Cei mai mulţi dintre aceştia provin de la Liceul cu Program Sportiv Slatina – 3, Şcoala Gimnazială „Leonida Marineanu” Tia Mare – 2, Şcoala Gimnazială „Vlaicu Vodă” Slatina – 2 şi Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina – 2.

Ceilalţi absolvenţi provin de la următoarele unităţi: Şcoala Gimnazială „Eugen Ionescu” Slatina, Liceul Teoretic „Nicolae Titulescu” Slatina,  Şcoala Gimnazială „Constantin Brâncoveanu” Slatina, Şcoala Gimnazială „Nicolae Titulescu” Caracal,  Colegiul Naţional „Radu Greceanu” Slatina, Şcoala Gimnazială „Ştefan Protopopescu” Slatina.

Procedura de repartizare computerizată la liceu este programată pe data de 14 iulie.

Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenților învățământului gimnazial, se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a, care are o pondere de 80%, și media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 20% în calculul mediei de admitere.