Politicienii sunt în campanie: Persoanele cu dizabilităţi din Drobeta-Turnu Severin nu şi-au primit indemnizaţiile

Situaţie dificilă pentru persoanele cu dizabilităţi şi însoţitorii acestora din Drobeta-Turnu Severin, care nu şi-au primit indemnizaţiile pentru handicap.
Deși au nevoie de ele ca de aer, pentru că sunt singura sursă de existență, mii de persoane cu dizabilități din Mehedinți și întreținătorii acestora nu au primit indemnizațile care li se cuvin. Cea mai grea situație este la primăria Drobeta-Turnu Severin, unde peste o mie cinci sute de persoane au primit doar jumătate din banii pentru luna iulie. Autoritățile locale spun că nu mai au fonduri pentru a acoperi aceste indemnizații până la sfârșitul anului, iar Guvernul a alocat bani pentru persoanele cu dizabilități până în luna iunie.

În această situație se află 1559 de persoane din Turnu Severin și 206 asistenți ai acestora. În cazul a 133 de persoane, singura sursă de venit este doar această indemnizație, care a fost achitată pe jumătate în luna iulie, iar pentru august deloc.

Reprezentanții primăriei susțin că nu mai au fonduri, pentru că nu au primit bani suficienți de la Guvern, pentru a achita aceste indemnizații și spun că au alocat deja de la investiții.

Grav este că Direcția de Asistență Socială nu are fonduri nici pentru celelalte luni rămase până la finele anului, dacă Guvernul nu va aloca bani.

În aceeași situație se află și alte comune din Mehedinți, unde persoanele cu dizabilități își așteaptă, de la mijlocul anului indemnizațiile, care, epntru mulți, sunt singura sursă de venit.