Peste 15.000 de gorjeni stau in frig si primarul cheama preotul sa sfinteasca tevile sparte: „Nu știu cum a ajuns aici”

De 3 zile, cei 15.000 de locuitori ai municipiului gorjean Motru racordați la sistemul centralizat tremură de frig în apartamente. Temperaturile din locuințe sunt similare celor de afară, relatează Europa FM.

O avarie gravă la rețeaua de termoficare a orașului a provocat acestă situație.

Conducerea societății UATA a adus la fața locului chiar și un preot care să sfințească locul unde s-a produs defecțiunea.

Primarul Cosmin Morega a solicitat de urgentă Inspectoratului Școlar județean Gorj suspendarea cursurilor sau desfășurarea acestora online.

Cosmin Morega, primarul din Motru a intervenit prin telefon la Antena 3, unde a vorbit despre preotul care a sfințit instalațiile uzinei care trebuia să asigure apa caldă și căldura în orașul Motru.

Edilul spune că preotul nu a fost chemat de cetățeni și nici de autoritatea locală.

„Nu știu cum a ajuns la această unitate. Nu știu cum a venit. Ar trebui să îl întrebați pe dumnealui.Eu pot să spun că la ora aceasta am fost desemnat de către Comitetul Situațiilor de Urgență să preiau coordonarea activității de la UATAA, în vederea pornirii centralei. Sunt în camera de comandă cu angajații, cu inginerii, cu specialiștii acestei societăți. În continuare, dumnealor fac eforturi pentru a depista defectul și a pune în funcțiune instalația, să poată furniza agent termic și apă caldă.

Eu cred că a fost o probemă la partea de păcură, mai de proastă calitate, care a generat mai multe defecțiuni în lanț: pompe, motoare arse, anumite dopuri formate pe instalaţia care distribuie păcura. Şi, toate acestea în lanţ au făcut un dezechilibru şi în toate aceste zile s-a căutat o rezolvare.