Politia confirma: In Slatina e tot mai periculos sa-ti duci copiii la scoala!

Potrivit unui raport al IPJ Olt, în 2021, infracțiunile la nivelul unităților de învățământ din județ au crescut semnificativ față de 2020, când cursurile cu prezență fizică au fost suspendate din cauza pandemiei COVID. Astfel, s-au înregistrat 51 de infracțiuni sesizate în incinta sau în zona adiacentă unităților de învățământ, față de 12 fapte din aceeași perioadă a anului 2020, rezultând o creștere cu 39 de fapte penale. Astfel, polițiștii au înregistrat dosare penale pentru „loviri sau alte violențe”, dar și pentru „vătămare corporală din culpă”, anunta gazetaoltului.ro.

Comandantul IPJ Olt, Ionuț Ilinca, a precizat că majoritatea infracțiunilor se referă la conflicte între elevi.

„Creșterea este cauzată de întoarcerea la școală, din acest motiv a fost creat Biroul de Siguranță Școlară, este o structură nou creată în cadrul Poliției Române, oferă un plus de valoare în acest domeniu, scopul înființări acestui birou este de a fi cât mai aproape de profesori și elevi, de a contribui la prevenirea faptelor antisociale în apropierea unităților de învățământ. Această creștere ar fi pentru că, anul precedent, nu a existat învățământ clasic. Probleme deosebite nu ar fi. Pe viitor, trendul va fi unul descrescător. Majoritatea infracțiunilor se referă la loviri și alte violențe, este vorba de dosare penale care sunt în curs de cercetare la Poliție și Parchet, vor fi propuneri legale în fiecare dosar, nu avem infracțiuni grave. Vorbim despre conflicte între elevi”, a spus Ilinca.

Adjunctul IPJ Olt, Cristian Rădoi, a precizat că violența în școli nu este un fenomen.

„Aceste infracțiuni sunt cauzate ca urmare a faptului că unii elevii alergă în curtea școlii, se împiedică și își fracturează mâna, se lovește la cap. Aceste situații fac obiectul cercetării în cadrul Biroului de siguranță școlară, fac obiectul înregistrării cauzei pentru lovire și alte violențe. Dacă se autoaccidentează un copil, apare în statistica noastră. Violența în școală nu este un fenomen, sunt situații speciale. Avem și profesori care au agresat copii, dar la modul ia dat o palmă, dar sunt foarte rare”, a spus Rădoi.

Sursa: gazetaoltului.ro