Politicienii se ceartă pe carantinarea municipiului Târgu Jiu. Oamenii mor…

Scandal la nivelul municipiului Târgu Jiu, între autorități, pe tema carantinării municipiului reședință de județ.

Totul a pornit de la o declarație a prefectului de Gorj, Cosmin Pistol, care a anunțat că vor fi luate măsuri din timp pentru a nu se ajunge în situația altor localități care au depășit 7 și 8 cazuri de coronavirus la mia de locuitori în ultimele 14 zile.

În municipiul Târgu Jiu sunt 3,49 de cazuri de COVID la mia de locuitori în ultimele două săptămâni. Cosmin Pistol a anunțat public faptul că nu va aștepta o creștere spectaculoasă a numărului de infectări. Astfel, când se va trece de 4 cazuri la mia de locuitori în ultimele două săptămâni, se va decide intrarea în carantină a municipului Târgu Jiu.

„Dacă se va menține trendul ascendant, atunci se va trece la o astfel de carantinare a municipiului Târgu Jiu. Este vorba de peste 4 cazuri de coronavirus la mia de locuitori în ultimele două săptămâni. Vedem ce se întâmplă în alte orașe mari și județe”, a declarat Cosmin Pistol, prefectul de Gorj.

Marcel Romanescu nu crede că se impune carantinarea orașului

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, este de părere că nu este necesară carantinarea orașului în momentul de față. Mai mult decât atât, edilul crede că va fi o greșeală, mai ales dacă autoritățile locale nu vor fi consultate.

„Nu este cazul unei carantine, în acest moment, la nivelul municipiului Târgu Jiu! Nu trebuie să ne hazardăm acum cu astfel de propuneri și sper ca autoritățile județene să nu facă la un moment dat greșeala să ia o asemenea decizie fără să mă consulte în calitate de reprezentant al orașului. Continuăm să luăm toate măsurile care țin de Primăria Municipiului Târgu Jiu pentru a limita riscul infecției cu COVID-19.

Mizez, totodată, pe responsabilitatea cetățenilor și fac un apel pentru respectarea regulilor impuse de autorități, mai ales în ceea ce privește evitarea zonelor aglomerate și purtarea măștii. Pe lângă riscul creșterii numărului de infectări, ne-am putea lovi, la un moment dat, de impunerea unei carantine la nivelul municipiului, ceea ce nu este de dorit. Știu, astfel de măsuri radicale sunt discutabile și crează controverse, dar ne-am putea regăsi într-o asemenea situație.Repet: nu este cazul acestei măsuri acum!

Avem instituții care se implică, o echipă medicală profesionista care depune eforturi uriașe în aceasta luptă, chiar și primăria a detașat câteva zeci de persoane către DSP, Politia Locală a intrat în subordinea Ministerului de Interne și acționează conform directivelor de acolo, luăm toate măsurile recomandate de specialiști. Sunt convins că dacă lucrăm împreună, dacă respectam toate aceste eforturi, vom trece cu bine peste această perioadă tulbure.”, a declarat primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu.