Politist din Gorj filmat cu loveste un barbat. Ancheta in IPJ pentru abuz!

A fost declanșată o anchetă internă, în cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj, după ce au apărut, într-o postare pe Facebook, acuzaţii de agresiune la adresa unor poliţişti care făceau cercetări în urma unui scandal care a avut loc în Târgu Jiu. 

În imaginile apărute în mediul online apar doi poliţişti. Unul dintre aceștia stă de vorbă cu un bărbat pe care îl întreabă despre incident, iar la un moment dat, poliţistul îl loveşte din senin pe bărbat.

Femeia care se afla în locuinţă a filmat toată scena şi a început să ţipe.

În data de 10 ianuarie, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Târgu Jiu au fost sesizați de către un bărbat, de 39 de ani, din localitate, cu privire la faptul că a avut o altercație cu un bărbat de 35 de ani, din Târgu Jiu și că acesta din urmă l-a amenințat cu bătaia.

Ajunși la fața locului, polițiștii au stabilit faptul că în fața unei societăți comerciale de pe raza municipiului Târgu Jiu, în urma unui conflict spontan, apelantul ar fi fost agresat fizic de către bărbatul de 35 de ani.

În timpul altercației, aceștia ar fi distrus mai multe componente ale unui autoturism care se afla în apropiere.

Ulterior, agresorul a revenit la fața locului cu un dispozitiv cu electroșoc și l-a amenințat pe bărbat.

„În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe, distrugere și amenințare. Întrucât, după producerea evenimentului, bărbatul bănuit de săvârșirea faptelor a plecat de la fața locului, polițiștii s-au deplasat la locuința acestuia în vederea identificării și continuarea cercetărilor pentru luarea măsurilor legale”, arataă IPJ Gorj.

Când au efectuat cercetări, unul dintre polițiști, spun persoanele anchetate, l-ar fi agresat pe tânăr.

Conducerea IPJ Gorj face verificări în acest caz.

„În ceea ce privește imaginile apărute, cu privire la modul de acțiune al polițiștilor, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Gorj a dispus efectuarea de verificări. Bărbatul a fost contactat telefonic pentru a se prezenta la sediul poliției pentru clarificarea aspectelor apărute în filmare, însa a refuzat. Se continuă verificările pentru lămurirea tuturor aspectelor” mai arată IPJ Gorj.