Ponta a venit să-i mintă pe olteni în față: ”PNL a tăiat salariile și o va mai face. Cu pensiile au început deja”

Prezenți, marți, în Olt, la Scornicești, Slatina, Drăgănești și Caracal, președintele și prim-vicepreședintele Pro România, Victor Ponta și Nicolae Bănicioiu au pus tunurile pe liberali, amintindu-le oamenilor că aceștia sunt cei care au tăiat salariile și că o vor mai face, primul pas fiind făcut deja în ceea ce privește pensiile, informeaza olt-alert.ro.

Primul loc în care fostul premier și fostul ministru al Sănătății s-au oprit a fost Scorniceștiul, pentru susținerea candidatului Pro România la funcția de primar, Ion Prioteasa.

Mesajul celor doi oficiali a fost centrat pe partidul format din cei care, în 2010, au tăiat salariile românilor.

„Vă spun că ne întoarcem la niște vremuri foarte grele ale dreptei. Țineți minte că în 2010 ziceau că nu au bani de salarii, că nu au bani de pensii, dar aveau bani doar pentru afacerile lor. Se numeau PDL atunci. Eu am venit să vă spun că, în 2012, când am venit noi (la putere – n.r.), cu Nicu Bănicioiu, aici lângă mine, cu alți oameni, am arătat că se poate face treabă, că sunt bani, că există soluții pentru oameni, cu o singură condiție: să pui oameni deștepți în fruntea țării, să nu mai pui proști, și să nu-i mai lași să fure, cum furau”, a vorbit, în centrul Scorniceștiului, Victor Ponta.

Sub tirul critic, fostul premier le-a spus oamenilor că Pro-România are, pentru alegerile locale, candidați credibili, „care știu și care au mai făcut treabă”.

„Așa că trebuie să ne luptăm pentru candidații Pro România, să venim cu oameni care știu și care au mai făcut treabă. Îi urez succes domnului primar Prioteasa și îi spun că va avea încă patru ani de mandat dificil, pentru că bani vor fi mai puțini și atunci e nevoie de minte mai multă. 

Să fiți sănătoși în această campanie, să vorbiți cu oamenii, să le explicați ce vrem să facem noi, cei de la Pro România. Noi sprijinim oameni gospodari, oameni care au experiență și care vor să facă ceva”, și-a încheiat, Ponta, discursul.

Același mesaj l-a avut și Nicolae Bănicioiu. Fostul ministru al Sănătății le-a reamintit oamenilor că reprezentanții de azi ai PNL sunt cei care le-au tăiat românilor cu 25% veniturile salariale și că, după alegerile de anul acesta, dacă vor rămâne la putere, liberalii vor repeta figura. Deja au început acest lucru cu pensiile, a precizat prim-vicepreședintele Pro România.

„Vreau doar ca dumneavoastră să le aduceți aminte oamenilor și să le explicați că orice vot dat unui penelist sau orice ștampilă de vot pusă pe PNL înseamnă că un sprijin, un ajutor pentru cei care le vor tăia salariile și în viitor. Deci nu contează că e doar Orban la București, ci și colegii lor de aici din Scornicești, din Slatina și de peste tot din prin țară, practic duc voturile la coșul comun al domnului Orban, care ulterior va tăia salariile. Cu pensiile au început deja, ca să știe foarte bine oamenii. Deci pensiile erau majorate cu 40%, dar, din păcate, Orban și cu Cîțu au decis altceva. Și lucrurile vor continua de acum încolo.

Eu cred că e nevoie de oameni care să nu aibă compromisuri și interese personale și e nevoie de foarte multă înțelepciune. Iar oamenii de aici cred că știu foarte bine să facă diferența între un om gospodar, între o echipă de oameni care a făcut foarte mult pentru România și care a reparat greșelile liberalilor și pedeliștilor de atunci, și sigur vor da votul unui om serios, adică domnului Prioteasa”, a spus Nicolae Bănicioiu.

Sursa: Olt-alert.ro