Presedintele CJ Olt, Marius Oprescu, in vizorul DNA. Cumnatul lui a primit un utilaj de 50.000 de euro!

Faptele cu iz penal s-au petrecut în intervalul anilor 2016-2017. Mai exact, prin intermediul Asociației Gal ,,Plaiurile Oltului”, o firmă în spatele căreia se află de fapt Nicușor Rada, cumnatul președintelui CJ OLT, a beneficiat, în 2017, de fonduri nerambursabile, 50 de mii de euro, pentru achiziționarea unui buldoexcavator. Faptele au fost comise cu premeditare, urmare a unui plan bine pus la cale de cumnatul lui Oprescu, șeful PSD OLT și al CJ OLT, ifnormează Liga Dreptatii.

Circumstanțele sunt cu atât mai grave, întrucât aceste complicități au fost comise prin prisma funcțiilor publice ocupate, adică prin abuz, trafic de influență și conflict de interese. Dar să mergem pe firul faptelor! În 2016, în luna februarie, era înființată firma LKS TRANS LUCK SPEED SRL, o societate comercială cu sediul social în orașul Piatra Olt, pe str. Victoriei nr. 61. Firma în cauză, potrivit cod CAEN nr. 4941, desfășoară activități din domeniul transporturilor rutiere de mărfuri. Unic acționar și administrator al societății este Nicolae Rada. Însă acesta nu este un afacerist oarecare, ci este chiar tatăl actualului primar al orașului Piatra Olt, Nicușor Rada, dar și socrul lui Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean Olt și al Organizației PSD OLT.

La momentul înregistrării firmei LKS TRANS LUCK SPEED SRL, Nicolae Rada avea onorabila vârstă de 68 de ani. Menționăm faptul că până la această vârstă, tatăl primarului din Piatra Olt n-a deținut și n-a mai fost acționar în vreo altă firmă. De aceea este destul de suspectă deschiderea acestei firme și, cu atât mai mult, obținerea unei finanțări, în valoare de 50 de mii de euro, la doar un an de zile de la înființare. Așadar, la etatea de 68 de ani, Nicolae Rada descoperă brusc că prin vene îi curge talentul nativ de antreprenor și intră subit în lumea afacerilor, într-un domeniu, am zice, destul de complicat. Însă cea mai tare chestie a întregii povești cu privire la firma în cauză derivă din denumirea dată de sexagenarul Nicolae Rada societății nou înființate: ,,SC LKS TRANS LUCK SPEED SRL”. E de noaptea minții! Suntem fermi convinși că sexagenarului Rada i se împleticește limba în gura la rostirea unei astfel de denumiri. Despre faptul că habar nu are ce înseamnă acest lucru, ce să mai vorbim?! Însă și din acest simplu detaliu reiese că în spatele firme LKS TRANS LUCK SPEED SRL stă de fapt alt cineva, și anume fiul acestuia, Nicușor Rada.

Deși actualul primar al orașului Piatra Olt neagă orice implicare în această poveste, acesta este contrazis puternic de fapte. Numărul de telefon oficial al viceprimarului Rada, în repetate rânduri, apare atașat unor anunțuri de angajare, prin care erau căutați conducătorii auto, cunăscători de limba engleză. Dar să mergem mai departe pe firul întregii povești! După înființarea societății LKS TRANS LUCK SPEED SRL (în luna februarie 2016), în data de 24.06.2016, Nicușor Rada, fiul patronului societății cu denumire englezească, este pus viceprimar al orașului Piatra Olt. La o lună distanță de la petrecerea acestui eveniment, în iulie 2016, același viceprimar Nicușor Rada este desemnat, prin votul consilierilor locali, să reprezinte orașul Piatra Olt în Asociația Gal ,,Plaiurile Oltului”. Să fie o simplă întâmplare?! Din acest GAL fac parte mai multe primării conduse de primari PSD. În felul acesta, viceprimarului Nicușor Rada îi erau asigurate toate pârghiile necesare în vederea obținerii facile a unor fonduri nerambursabile, bani europeni, folosiți de firma LKS TRANS LUCK SPEED SRL la achiziționarea unui buldoexcavator. După desmnarea fiului în Asociația Gal ,,Plaiurile Oltului”, în 2017, societatea patronată de sexagenarul Rada depune proiectul cu titlul: ,,Lucrări de pregătire a terenului prestate de LKS TRANS LUCK SPEED SRL” la sediul Asociației Gal ,,Plaiurile Oltului. Apoi totul devine o simplă și banală formalitate. Orice obstacol este scos din joc.

Cu toate că se află la egalitate de puncte cu o altă societate din Piatra Olt, SC ELECTRO ALFAMET SRL, proiectul firmei controlate de cumnatul președintelui CJ OLT este cel selectat și declarat eligibil de către comisie, o comisie aleasă pe sprânceană, formată din oameni controlați de Organizația PSD OLT. Imediat după concretizarea acestui proiect, buldoexcavatorul achiziționat de firma LKS TRANS LUCK SPEED SRL este băgat la produs, fiind închiriat la firmele de casă ale președintelui CJ OLT, cum ar fi: ACIDAVA LAND SRL, WAGRAMER TERMO 2000 SRL, ACETI SRL, CONDOR PĂDURARU SRL, DANCOR COM SRL etc. În prezent, Nicușor Rada, cumnatul președintelui PSD OLT și al CJ OLT, deține funcția de primar al orașului Piatra Olt. De numele lui Rada se leagă un alt scandal, ce are drept obiect islazul din Piatra Olt, terenuri băgate ilegal într-o afacere cu fonduri europene, de care beneficiază Camarila OPRESCU-POSTOLACHE. Însă cu acest subiect, în numărul viitor!

Citeste continuarea pe Ligadreptatii.ro