Președintele Iohannis o pune la punct de Olguța: „Este imposibila si inoportuna organizarea in pandemie a targurilor de Craciun”

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, marti, intrebat despre targul de Craciun organizat de Lia Olguta Vasilescu in Craiova, ca astfel de evenimente sunt „imposibile si inoportune” in perioada de pandemie.

„Primarul Craiovei a anunta ca va organiza un targ de Craciun. Mai este posibila organizarea de astfel de evenimente?”, a fost intrebat Iohannis.

„Organizarea unui targ de Craciun in plina pandemie, cand avem aproape 10.000 de cazuri noi in fiecare zi, mi se pare imposibila si inoportuna. Aceste targuri de Craciun, in acest an, nu se pot organiza”, a raspuns presedintele.

Lia Olguta Vasilescu a anuntat, luni, ca Primaria Craiova va organiza un Targ de Craciun, in conditiile in care Craiova este in scenariul rosu.

„Au inceput pregatirile pentru Targul de Craciun. Pentru a evita aglomeratia, anul acesta avem doua locuri in care vor fi montate casutele, Piata Buzesti si Piata Mihai Viteazul, iar in Parcul Romanescu va fi iluminat de sarbatori in fata Casei Bibescu. Spre deosebire de anii trecuti, casutele pentru comercianti sunt vopsite in culorile Craciunului si vor fi ornate cu ramuri de brad si instalatii de lumini, iar in zona Centrului Istoric vor fi puse in valoare mai ales cladirile. Avand in vedere ca Targul de Craciun din Craiova este inclus, anul acesta, in topul Forbes, ne dorim sa aveti sarbatori de poveste”, a anuntat Vasilescu pe Facebook, luni. Mesajul este insotit de trei inimoare rosii.

Pe de alta parte, liderii PSD declara insistent ca „sanatatea romanilor este pe primul loc”. Incidenta infectarilor in Dolj era luni de 3,94 la 1000 de locuitori.