Prima reactie adversa grava la vaccinul AstraZeneca, inregistrata in Romania la o femeie din Olt!

O femeie de 46 de ani a avut o reacție severă, un șoc anafilactic, după vaccinarea cu AstraZeneca, transmit reprezentanții Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Femeia de 46 de ani s-a prezentat pentru primirea primei doze de vaccin de la AstraZeneca la un centru din Olt, iar în aproximativ 10 minute după administrarea vaccinului a dezvoltat o reacție alergică cu criterii de șoc anafilactic.
”Pacienta nu era cunoscută cu istoric de reacții alergice. Personalul medical aflat în centrul de vaccinare i-a acordat de urgență îngrijirile medicale de specialitate, conform procedurilor existente, cu ameliorarea rapidă a stării clinice. Ulterior, a fost solicitat serviciul de urgență în vederea transportării acesteia la unitatea spitalicească din muncipiul Slatina pentru primirea îngrijirilor medicale suplimentare”, arată comunicatul Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Potrivit CNCAV, la acest moment starea persoanei este bună, însă va rămâne sub supraveghere medicală, conform recomandărilor de specialitate.