Primar din Olt eliberat din arest dupa ce a platit o cautiune de 100.000 de euro, in cardasie cu doi oameni de afaceri

Fostul primar al comunei Vitomireşti, Robert Rotea, şi oamenii de afaceri Mircea Ungureanu şi Gheorghe Trăneci, au fost puşi în liberate de magistraţii Curţii de Apel Craiova după ce au plăti o cauţiune în valoare de 100.000 euro pentru fiecare.

Potrivit deciziei Curţii de Apel Craiova, a fost înlocuită măsura arestării preventive cu cea a controlului judiciar pe cauţiune, pe o durată de 60 de zile.

Totodată, cei trei nu au voie să depăşească limitat teritorială a judeţelor în care au domiciliu. Inculpatul Robert Rotea are interdicţie desfăşura activitate în calitate de primar sau consilier al primarului vreunei unităţi administrativ teritoriale, iar inculpaţii Mircea Ungureanu şi Gheorghe Trăneci nu mai pot desfăşura activitate în calitate de administratori de societate comercială.

Decizia Curţii este definitivă.

Cei trei fuseseră arestaţi preventiv, săptămâna trecută, într-un dosar instrumentat de procurorii DNA Craiova.

Acuzaţiile din dosar vizează abuzul în serviciu, falsul material în înscrisuri oficiale în formă continuată, complicitatea la obținerea ilegală de fonduri, complicitatea la fals intelectual, luarea de mită și instigarea la spălarea banilor.

Conform procurorilor, în 9 octombrie 2019, între primăria comunei Vitomirești, reprezentată de primarul de atunci, Robert Rotea, și o asociere de firme, reprezentată de unul dintre oamenii de afaceri inculpat în dosar, Mircea Ungureanu, s-a încheiat un contract de execuție ce viza modernizarea infrastructurii rutieră. A doua zi, fără știrea beneficiarului lucrărilor, liderul asocierii a subcontractat celuilalt om de afaceri execuția parțială a lucrărilor.

Procurorii susțin că fostul primar, cu încălcarea dispozițiilor legislației primare, ar fi acceptat la plată mai multe facturi emise de asocierea reprezentată de coinculpat, în condițiile în care lucrările erau neconforme sau neexecutate.

Prin aceste demersuri ar fi fost produs un prejudiciu primăriei Vitomirești în cuantum de 19.073.538 lei, concomitent cu obținerea unui folos necuvenit în același cuantum pentru asocierea respectivă.