Primaria Slatina e putreda de coruptie: Mai mulți șefi din primărie și oameni de afaceri, trimiși în judecată de DNA

Mai mulți funcționari publici și oameni de afaceri din Slatina au fost trimiși în judecată pentru fapte de corupție, fiind suspectați că au încheiat contracte supraevaluate, chiar de 4 ori, pentru materiale sanitare în pandemie. Prejudiciul depășește 2,5 milioane de lei.

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a Narcisei Ionescu, director al Direcției Administrare Patrimoniu din cadrul Primăriei Slatina, județul Olt, pentru abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit și instigare la fals informatic, a Angelicăi Drejoi, șef birou în cadrul Direcției Administrare Patrimoniu din Primăria Slatina, pentru abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, a Mihaelei Oporanu, jurist la Direcția Administrare Patrimoniu din cadrul Primăriei Slatina, pentru abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit și a Silviei Avram, funcționar în cadrul Direcției Administrare Patrimoniu din Primăria Slatina, pentru fals informatic în formă continuată.

În judecată au fost trimiși și administratori ai unei firme, precum și compania în sine, pentru complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În rechizitoriu se arată că, în aprilie 2020, în contextul pandemiei, Ionescu Narcisa Ionela, beneficiind de ajutorul celorlalți inculpați, ar fi încheiat cu S.C. Solutions Line S.R.L un acord cadru și două contracte subsecvente, ce ar fi avut ca finalitate achiziționarea de către Direcția Administrare Patrimoniu din cadrul Primăriei municipiului Slatina, județul Olt, la prețuri supraevaluate (și de patru ori), a unor materiale sanitare.

Ar fi fost creat un prejudiciu Direcției Administrare Patrimoniu (D.A.P.) Slatina în sumă totală de 2.555.386 lei.

„Trebuie precizat că achizițiile de mai sus au fost posibile în contextul în care:

– la data de 02 aprilie 2020, atribuțiile de încheiere a contractelor au fost delegate de Primăria municipiului Slatina Direcției Administrare Patrimoniu (D.A.P.) în condițiile în care în subordinea Consiliului Local funcționa deja un serviciu specializat în achiziții publice

– înregistrarea electronică a documentelor privind relația cu S.C. Solutions Line S.R.L ar fi suferit modificări atât în sensul antedatării cât și al postdatării documentelor ce atestau pașii de parcurgere a procedurii de achiziție

– cererea D.A.P. Slatina s-ar fi bazat în totalitate pe oferta depusă de S.C. Solutions Line S.R.L. care ar fi fost înregistrată la instituția publică, înaintea întocmirii de către funcționarii publici a referatului privind alegerea procedurii de achiziție a produselor menționate mai sus. Mai mult, conținutul ofertei respective ar fi fost copiat în integralitate, cu tot cu greșelile de ortografie, în cuprinsul strategiei de contractare și al caietului de sarcini”, transmite DNA.

Au fost dispuse măsuri asigurătorii.

Primăria Slatina nu s-a constituit parte civilă în cauză.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul București cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.