Profanare de morminte intr-un sat din Olt. Ce a patit autorul, dupa ce a fost prins

Un bărbat din comuna Izvoarele, judeţul Olt, a fost condamnat la şase luni de închisoare cu suspendare pentru profanare de morminte, după ce a spart cavoul unui bărbat şi a furat de la defunct o sumă de bani, mai multe articole de îmbrăcăminte, perna de la sicriu, dar şi pantofii.

Evenimentul s-a petrecut în seara zilei de 2 iunie 2019, însă magistraţii Judecătoriei Slatina au dispus abia acum sentinţa în dosar.

Potrivit rechizitoriului, în seara respectivă, bărbatul a intrat în cimitirul Bisericii „Sfânta Treime” din satul Izvoarele, a spart peretele din BCA al cavoului cu un ciocan, iar prin deschizătura creată a introdus mâna și a rupt două şuruburi ale sicriului aflat în cavou.

De acolo, el a reuşit să fure o pungă de bani – banii pe care defunctul îi avea separat puși la piept – pălăria, pătura, perna și pantofii defunctului.

Mama bărbatului acuzat de profanare de morminte a declarat în instanţă că a auzit despre eveniment, la câteva zile distanţă, când a mers la tămâiat la acelaşi cimitir.

Ulterior, ea a mers acasă și l-a întrebat pe fiul său despre cele auzite, iar acesta i-a spus că a spart cavoul, dar nu a luat nimic din sicriu.

În instanţă, bărbatul şi-a recunoscut faptele.

El a fost condamnat de Judecătoria Slatina la şase luni de închisoare cu suspendare, pentru infracţiunea de profanarea de cadavre sau morminte, plus un termen de supraveghere de doi ani şi jumătate.

Totodată, el trebuie să plătească familiei defunctului daune materiale în valoare de 3.000 lei.

Decizia judecătorilor nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Craiova.

Sursa: Realitateadeolt.ro