Profesor in Olt in varsta de 44 de ani, arestat pentru ca intretinea relatii cu o eleva de 15 ani

Un profesor în vârstă de 44 de ani, de la Liceul Teoeretic „Petre Pandrea” din Balş, a fost arestat preventiv, marţi, pentru act sexual cu un minor, în formă continuată, după ce a făcut sex cu o elevă, în vârstă de 15 ani.

Potrivit unor surse, prima dată, bărbatul a făcut sex cu fata când aceasta avea doar 14 ani. Din acest an şcolar, copila a devenit şi mai apropiată de profesor, după ce a intrat în clasa a XI-a, la Liceul Teoretic „Petre Pandrea” Balş, unde profesorul predă muzică.

Tatăl fetei a fost cel care a anunţat autorităţile cu privire la abuzul la care a fost supusă fiica sa.

Profesorul a fost reţinut, luni, iar astăzi magistraţii Judecătoriei Balş au dispus arestarea sa preventivă pentru 30 de zile.

„În fapt, la data de 12 septembrie, polițiștii polițiștii Poliției Orașului Balș au fost sesizați de o femeie, din orașul Balș, cu privire la faptul că fiica sa, în vârstă de 15 ani, ar fi întreținut relații sexuale cu un bărbat, în vârstă de 44 de ani, din aceeași localitate.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de act sexual cu un minor, fiind continuate cercetările în vederea documentarii activității infracționale.

În urma probatoriului administrat, la data de 12 septembrie, sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș, pe numele bărbatului de 44 de ani, a fost emisă o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Astăzi, 13 septembrie, bărbatul a fost prezentat instanţei de judecată, care a dispus măsura arestării preventive, pentru o perioadă de 30 de zile, față de acesta”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Claudiu Şerban.

Colegii profesorului spun că nu se aşteptau la aşa ceva şi că nu au mai avut semnale că profesorul de muzică ar face sex cu elevele.

„Nu ştim nimic. Este o surpriză pentru absolut toată lumea. Am auzit şi noi, ieri la prânz, după care din câte ştiu a fost luat cu mandat. Nu ştiu niciun fel de amănunt. Nu s-a înregistrat niciun fel de plângere, în trecut, de niciun fel de nivel, mare sau mic, faţă de domnul profesor”, spune Marian Anghel, directorul liceului.