De frica virusului, zeci de profesori din Olt fug de la catedra

Zeci de cadre didactice din judeţul Olt, care împliniseră vârstă pensionării dar aveau decizii de continuare a activităţii, au ales să pună punct carierei didactice, în contextul pandemiei de coronavirus.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt, este vorba despre un număr mult mai mare faţă de anii anteriori.

„Am avut multe solicitări, în ultima perioadă, de la multe cadre didactice care au avut prelungire, dar au ales să meargă acasă. Este vorba de zeci de persoane, mai multe decât anul trecut. Am înţeles că şi pensionarea, în acest an, este mai avantajoasă”, a declarat inspectorul şcolar general adjunct, Mariana Gheorghe.

Deşi doar în şapte localităţi din Olt rata de infectare la o mie de locuitori, transmisă de DSP, depăşeşte cifra 1, în cele mai multe şcoli din Olt se va aplica scenariul galben, copiii fiind chemaţi câte două săptămâni la cursuri, prin rotaţie. Reprezentanţii ISJ au declarat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă că unităţile au autonomie şi decizia se ia în Consiliul de Administraţie.

Inspectorul şcolar general al ISJ Olt, Victor Iacobescu, a declarat că în teorie, cursurile ar trebui să se desfăşoare după „scenariul galben”, doar în şcolile din şapte localităţi: municipiul Caracal şi comunele Călui, Cezieni, Orlea, Strejeşti, Tătuleşti, Vişina.