Primarul Slatinei vrea să pună mâna pe cele mai importante terenuri din oraș, sub pretextul că va face un drum

Primăria Slatina se plânge că guvernul PNL a reuşit să blocheze, pentru moment, construcţia Centurii Mediene, un drum nou care ar trebui să facă legătura între cele două zone industriale ale municipiului.

Guvernul PNL a atacat la Curtea Constituţională legea votată de Senat şi Camera Deputaţilor, prin care o suprafaţă de teren ce aparţine Hergheliei Slatina era transferată primăriei, tocmai pentru realizarea acestui drum nou. Miercuri, CCR a admis contestaţia Executivului condus de Ludovic Orban.

„A admis obiecția de neconstituționalitate (după conexarea celor două sesizări cu același obiect, formulate de Președintele României și, respectiv, de Guvernul României) și a constatat că este neconstituțională, în ansamblul său, Legea privind trecerea unor terenuri din domeniul public al statului și din administrarea Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor – Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, în domeniul public al Municipiului Slatina și în administrarea Consiliului Local al Municipiului Slatina”, se arată în minuta publicată pe site-ul Curţii.

Chiar înainte de alegerile locale, primarul Emil Moţ arăta că Guvernul PNL n-a avut niciun motiv real să conteste legea la CCR, totul având un substrat politic.

„Pentru cele 60 de hectare pe care ni le-au trecut nouă prin lege să te opui că n-au caii de mâncare – 30 de cai din 500 de hectare, este o aberaţie. Au atacat-o la Curtea Constituţională şi vă şi spun de ce au atacat-o. Este politic: de ce să facă un primar PSD ceva? Vin alegerile locale. Ei trebuie să-şi crească candidaţii lor, iar pe noi, pe ceilalţi, trebuie să ne oprească cu absolut toate mijloacele posibile”, afirma Emil Moţ.

Sursa: Realitatea de Olt