Ramas fara bolnavi de Covid, Spitalul din Slatina isi redeschide sectiile pentru toti bolnavii

Spitalul Județean de Urgență Slatina anunță că în ultimele trei zile în unitatea medicală nu au mai fost internați pacienți infectați cu virusul SARS-CoV-2, iar numărul pacienților din ATI s-a redus simțitor. Potrivit reprezentanților spitalului, în prezent, jumătate dintre paturile destinate ATI COVID sunt ocupate. De aceea, se fac eforturi pentru redeschiderea mai multor secții medicale, iar de la 1 iunie se reia activitatela compartimentele Boli Cronice și Dermatovenerologie cu sediul pe strada Drăgănești din Slatina, inițial fiind vorba doar de spitalizare de zi.  

„Se fac eforturi la nivelul spitalului în vederea reînceperii activității pe anumite sectoare care au fost restrânse sau suspendate din cauza restricțiilor impuse de pandemie. În acest sens, începând cu data de 1 iunie se va relua activitatea, inițial în spitalizare de zi în cadrul Compartimentelor Boli Cronice și Dermatovenerologie – compartimente care funcționează în locația exterioară spitalului din municipiul Slatina, strada Drăgănești, nr. 13. În funcție de evoluția epidemică, Spitalul Slatina își propune și trecerea la forma de spitalizare continuă, dacă situația o va permite”, a transmis Angela Nicolae, managerul unității medicale, printr-un comunicat de presă.

Sursa citată mai arată că tot în regim de spitalizare de zi funcționează în prezent și Laboratorul  recuperare, medicină fizică și balneologie, oltenii fiind așteptați să se programeze pentru a beneficia de serviciile de recuperare de specialitate.

„În ceea ce privește activitatea din Ambulatoriul integrat spitalului, Spitalul Județean de Urgență Slatina își propune menținerea programului în două ture pentru cabinetele din specialitățile cu adresabilitate crescută, mai ales din rândul pacienților cu boli cronice, respectiv: neurologie, psihiatrie, diabet, nutriție și boli metabolice, oftalmologie și oncologie și recomandăm pacienților să se programeze și în tura de după-amiază, în vederea evitării disconfortului creat de aglomerație și timpii de așteptare lungi”, se mai arată în comunicat.

De asemenea, SJU Slatina se transformă și în centru de vaccinare pentru pacienții cu boli cronice internați aici și eligibili pentru a fi vaccinați împotriva noului Coronavirus. „În urma instrucțiunii Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împoriva SARS-CoV-2, comunicate spitalului în data de 18 mai, Spitalul Județean de Urgență Slatina se constituie în centru de vaccinare pentru pacienții cu boli cronice eligibili în vederea vaccinării internați în unitatea sanitară”, a adăugat managerul Nicolae. Acesta ar urma să funcționeze, cel mai probabil, de săptămâna viitoare, spun surse medicale din interiorul Spitalului Slatina.