Reactia presedintelui Iohannis la incendiul de la Spitalul Judetean din Slatina: ”E nevoie de reformă, trebuie să intervenim”

Preşedintele Klaus Iohannis reacţionează la incendiul de la secţia de psihiatrie a Spitalului Judeţean Slatina. Acesta anunţă că situaţia nu este atât de gravă cum putea să fie şi anunţă că va vorbi cu noul ministru al Sănătăţii despre reformele necesare în spitale.

„Înainte să ajung aici la centru am primit o veste tristă. Între timp, am fost pe telefon să am ultimele date. Există un incendiu la un spital de psihiatrie din Slatina. Datele de până acum ne arată că nu sunt persoane grav rănite. Persoanele care au fost în incintă au fost evacuate şi pompierii intră în incintă să vadă dacă nu cumva a mai rămas cineva. Situaţia definitivă vă va prezentată de cei care sunt acolo. Deocamdată, din fericire, nu este aşa grav cum ar fi putut să pară. Însă semnalul de alarmă este tras, e nevoie de reformă, trebuie să intervenim, să facem spitatele mai performante, mai sigure. Despre aceste lucruri voi vorbi in extenso în această seară, când cred că vom avea ceremonia de învestire a noului ministru al Sănătăţii”, a declarat Iohannis.