Reactia unui politist din Olt cand un sofer ii ofera 100 de euro ca sa-si pastreze carnetul

Un şofer în vârstă de 34 de ani, din Arad, oprit de poliţişti în timp ce conducea cu o viteză mai mare decât limita legală, pe DN 64, în comuna Grădinari, a fost plasat sub control judiciar după ce a încercat să mituiască un poliţist din Olt.

Potrivit unui comunicat remis de Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) Olt, şoferul a fost depsitat cu 109 kilometri la oră şi i-a oferit poliţistului suma de 100 de euro pentru a nu fi sancţionat.

Agentul de poliţie rutieră l-a denunţat pe şofer, acesta din urmă fiind acum cercetat pentru dare de mită.

„Din cercetări a rezultat că bărbatul, în vârstă de 34 de ani, din municipiul Arad, a condus un autoturism pe raza localității Grădinari, cu viteza de 109 km/h. Pentru a nu-i fi reținut permisul de conducere și a nu fi sancționat pentru lipsa dovezii înlocuitoare certificatului de înmatriculare, conducătorul auto a oferit polițistului care completa procesul-verbal de sancționare, suma de 100 de euro. Polițistul a sesizat imediat situația la D.G.A. – Serviciul Județean Anticorupție Olt, fiind luate măsurile legale de administrare a probatoriului”, arată DGA.

Față de conducătorul auto, procurorul de caz a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.