Reimprospatarea memoriei: Baronul PSD de Olt, Paul Stanescu, era pe 10 august 2018 premier interimar. Acum negociaza intrarea la guvernare cu PNL

Pe 10 august 2018, in ziua in care a fost reprimata cu salbaticie manifestia din Piata Victoriei, premier interimar era Paul Stanescu, actual secretar general al PSD. Premierul Dancila plecase strategic in concediu cu careva zile mai devreme.

Conform unei decizii a premierului Dancial, publicata in Monitorul Oficial, vicepremierul Paul Stanescu, ministru al Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, a exercitat in perioada 6-13 august atributiile de prim-ministru privind conducerea operativa a Guvernului.

Pe 10 august, in ziua in care Jandarmeria a reprimat cu extrema brutalitate manifestatia pasnica din Piata Victoriei, prim-ministru era Paul Stanescu. La acea vreme, Klaus Iohannis care a reclamat la CCR un conflict juridic cu premierul Viorica Dancila, pe care a acuzat-o ca a plecat in concediu fara sa-l informeze si ca l-a numit pe vicepremierul Paul Stanescu prim-ministru interimar fara a avea acest drept. CCR a respins sesizarea lui Iohannis.

Nici pana acum, nimeni nu a fost condamnat de justitie pentru gravele acte de violenta de atunci. Mai mult, Paul Stanescu negociaza acum intrarea PSD la guvernare, alaturi de PNL, din postura de secretar general al partidului.

Politologul Vladimir Tismaneanu a tinut sa ii aduca aminte lui Klaus Iohannis de acest aspect, publicand o fotografie cu Ilie Gazea.

„Mai tineti minte, domnule Iohannis? S-a intamplat aievea, nu in vis. S-a petrecut in timpul cand dadeati serial si nonsalant sanse PSD-ului. Omul tinea batista la nas din cauza gazelor pe care le imprastiasera jandarmii. Incerca sa-si acopere ochii. Oroarea a fost dirijata din castelul de la Scrovistea de banditul Dragnea, presedintele PSD. Represiunea a fost organizata si coordonata de pesedista Carmen Dan. Primar general al Capitalei era pesedista Gabriela Firea. Sefa guvernului, pesedista Cotcodancila, plecase in vacanta. Premier interimar era pesedistul tractorist Paul Stanescu.

Sforile pe care le-ati tot tras impotriva USR au dus la insuportabila psihologic si insustenabila moral revenire a PSD la guvernare. Un partid cu sange pe maini. Un partid de infractori si, cum ati spune Dvs, de masacratori. Vine miros de gaze dinspre Cotroceni, pestilential, scarnav, gretos… In memoria lui Ilie Gazea, mort in urma gazarii protestatarilor din Piata Victoriei pe 10 august 2018”, a transmis Tismaneanu.