Reputat medic: La Slatina începe să se moară de COVID-19 ca la carte. Nu am crezut până nu am văzut cu ochii mei!

Dr. Carmen Stancu, neurolog la Spitalul Slatina, trage un semnal de alarmă și îi avertizează pe olteni că nu este de glumă cu SARS-CoV2 și că adevăratul COVID-19 este cumplit. Medicul a postat pe pagina de socializare tabloul dramatic al morții unui pacient tânăr, primul caz de la SJU Slatina așa cum este descris în literatura de specialitate, informeaza realitateaoltului.ro.

,,La Slatina incepe sa se moara de COVID 19 ca la carte cu pneumonie, cu tromboze cu tot tacamul. Si mor tineri fara comorbiditati! Au aparut si incep sa creasca numeric! E un tablou dramatic, nu am crezut pana nu am vazut cu ochii mei!,, a povestit dr. carmen Stancu pe pagina de socializare. 

Neurologul slătinean a tras un semnal de alarmă asupra periculozității acestui virus, după moartea slătineanului de 44 de ani, în noaptea de joi spre vineri,  primul caz COVID-19 pentru care s-a folosit tratamentul cu plasmă recoltată de la un pacient vindecat de coronavirus.

,,Incercati insa sa evitati aglomeratiile. Situatia infectarilor cu SARS Cov2 a ajuns in punctul in care nu se mai pune problema sa fiti transferati intr-o clinica universitara daca va agravati. Se pune problema daca vor mai fi locuri in unitatile ATI locale! Nu stiu daca intelegeti acest lucru! Luni de zile, datorita restrictiilor impuse, noi, cel putin in Olt nu am avut cazuri multe.Si cei care au fost erau asimptomatici sau cu minime simptome. Asa incat, multi au spus ca virusul asta e o gluma. Si nu au luat in serios situatia. Numarul cazurilor a crescut si incepem sa vedem adevaratul COVID 19! Si credeti-ma pe cuvant e cumplit! Am trait sa privesc in ochi un pacient tanar, fara comorbiditati, care abia reusea sa respire prin masca de oxigen, perfect constient, intelegand tot ceea ce se intampla, intelegand ca probabil va muri! Si a si murit! Si deja sirul acestor cazuri se ingroasa rapid!,, a mai spus medicul.

Sursa: realitateaoltului.ro