Restricţii masive în mai multe localităţi din Gorj

În cadrul ședinței extraordinare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Gorj din 23 octombrie 2020, a fost adoptată Hotărârea nr. 38. Prin aceasta, având în vedere că rata de incidență cumulată a cazurilor de infectare cu virusul SARS-COV-2, în localitatea Căpreni, este mai mare de 3 cazuri la 1.000 de locuitori, au fost impuse unele restricţii. Acestea sunt valabile pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 24.10.2020.

Se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor.

Se interzice organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte.

Se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc.

Se interzice activitatea cu publicul a restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare.

Se impune purtarea obligatorie a măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise.

Se impune suspendarea temporară a activităților didactice care presupun prezența “față în față” din unitățile de învățământ și desfășurarea cursurilor în sistem online.

Măsuri şi în Runcu, Țânțăreni şi Licurici

Totodată, având în vedere că valoarea indicelui de incidență este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori în localitaţile: Runcu (1,53), Țânțăreni (1.63), Licurici (1,85), pentru o perioadă de 14 zile începând cu data de 24.10.2020, se dispun următoarele măsuri:

Se permite activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6.00-23.00.

Se permite organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului.

Se permite activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului.

Se permite activitatea cu publicul a restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6.00 – 23.00.