S-au marit amenzile: Cat risti daca faci gratar in loc nepermis?!

Vești proaste pentru români. Se dau amenzi usturătoare pentru grătarele făcute în locuri nepermise. Totodată, oamenii legii aplică sancțiuni și pentru încălcarea altor reguli în aer liber. 

Vremea s-a încălzit și tot mai mulți români preferă să facă grătare în aer liber, însă trebuie să fie atenți la locul unde aleg să facă acest lucru. Se dau amenzi usturătoare pentru românii care fac grătarul într-o zonă nepotrivită.

Mai exact, cei care încalcă legea riscă să ia o amendă de până la 9.000 de lei. Totodată, românii trebuie să știe că nu au voie nici să aprindă focul decât în spații special amenajate. În caz contrar, riscă o amendă de până la 5.000 de lei.

Cei care nu strâng gunoaiele după grătar sau după activitățile în aer liber riscă și ei o amendă de până la 2.000 de lei. Legea nu se oprește aici. Cei care stau pe spațiile verzi pot fi și ei amendați cu o sumă cuprinsă între 900-2.000 de lei.

În acest context, autoritățile trag un semnal de alarmă și le recomandă românilor să fie grijuli în legătură cu locul unde fac grătare și unde aruncă deșeurile rămase.

Totodată, legea mai prevede că este interzisă și spălarea obiectelor folosite în activitatea de picnic, precum farfurii, tacâmuri, etc, în apele din vecinătatea zonei amenajate.

În același timp, nu este permisă nici spălarea farfuriilor într-un alt recipient și aruncarea apei murdare în apele din zonă sau chiar pe pământ. În ceea ce privește valoarea amenzilor. În acest caz, sumele variază între 100 și 200 de lei pentru cei care nu respectă această prevedere.

Cei care arunci țigări, chibrite sau alte obiecte aprinse în locuri care nu sunt amenajate special în acest sens vor fi și el sancționați. Mai exact, aceștia riscă o amendă cuprinsă între 300 și 3.000 de lei.

De menționat este faptul că hrănirea animalelor sălbatice este și ea o contravenție. Aceasta se pedepsește cu o amendă între 200 și 400 de lei.

Sursa: capital.ro