Sânge proaspăt în rândul pompierilor mehedințeni

Șapte tineri și-au început, astăzi, activitatea în domeniul situațiilor de urgență, pe o perioadă determinată, în contextul pandemiei, potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Drobeta” al județului Mehedinți.

Tinerii au primit gradul militar corespunzător, în funcție de vechimea în specialitatea studiilor, fiind numiți pe cinci funcții de subofițer operativ (servant) și două de conducător autospeciale, în domeniul situațiilor de urgență, ca urmare a selecției organizate de ISU Mehedinți, în luna septembrie.

Activitatea a fost condusă de inspectorul șef, în prezența comenzii unității. Acesta și-a manifestat aprecierea pentru implicarea personalului selecționat în parcurgerea programelor de pregătire în domeniul situațiilor de urgență și încrederea că va face față nevoilor inspectoratului, dând dovadă de disciplină și respectând regulamentele militare.

Personalul nou încadrat își va desfășura activitatea în cadrul celor două detașamente de pompieri, respectiv Detașamentul Drobeta Turnu Severin și Detașamentul Orșova, sub îndrumarea șefilor de gardă și conducerea comandanților de subunități.

Conducerea unității le urează “Bun Venit!” și succes în îndeplinirea misiunilor încredințate în slujba semenilor, pentru protejarea vieții, a bunurilor acestora, dar și a mediului.