Scandal in Craiova, după ce Olguța ar fi cumpărat un ales liberal: „Tradare, PNL nu este in alianta cu PSD la Craiova!”

PNL Dolj a decis, luni, excluderea din partid a noului viceprimar al Craiovei Razvan Diaconu, care a fost ales in aceasta functie in sedinta Consiliului Local cu votul consilierilor PSD si PER dupa ce s-a autopropus, fara sa aiba avizul organizatiei PNL Craiova din care face parte.

Odata cu Razvan Diaconu va fi exclus din PNL si consilierul local Daniel Stoian, care a votat in CL Craiova in favoarea lui Razvan Diaconu si impotriva consilierului PNL Marian Vasile, care era propunerea organizatiei pentru functia de viceprimar.

„PSD si Olguta Vasilescu au deturnat inca o data votul craiovenilor. Primarul Lia Olguta Vasilescu a dovedit, din nou astazi, ca administratia locala craioveana este cladita pe jocuri politice subterane si orgolii personale, in detrimentul transparentei si dialogului politic, benefice craiovenilor. PNL Craiova a mers in sedinta Consiliului Local de azi, 28.02.2022, cu o propunere clara pentru functia de viceprimar, consilierul local municipal Marian Vasile, presedintele PNL Craiova, unul dintre alesii locali cu cea mai bogata experienta in administratia publica din Banie. Aceasta decizie a fost adoptata in unanimitate in forurile statutare ale partidului, votat fiind de toti consilierii locali ai PNL.

Insa, Lia Olguta Vasilescu a ratat sansa de a promova o alianta locala al carei unic scop sa fie dezvoltarea orasului si a preferat sa continue o politica personala fara nicio legatura cu nevoile reale ale comunitatii pe care o conduce. A ales sa se foloseasca de doua caractere slabe, Razvan Diaconu si Daniel Stoian, pentru a-si implementa politica personala care a adus orasul in pragul falimentului si a-si proteja apropiatii pe care i-a numit in functii publice ca pe niste marionete”, arata PNL Dolj intr-un comunicat de presa, citat de Agerpres.

Conducerea PNL Dolj sustine ca in CL Craiova PNL nu este in alianta cu PSD si ca primarul Olguta Vasilescu l-a convins pe consilierul PNL Razvan Diaconu sa se autopropuna pentru functia de viceprimar.

„Neavand curajul de a-l propune deschis pe Razvan Diaconu pentru functia de viceprimar, l-a convins pe acesta sa se autopropuna si a reusit, prin mijloace numai de domnia sa cunoscute, sa obtina, pe langa voturile PSD si PER, si votul unui alt consilier local, Daniel Stoian. Se dovedeste, o data in plus, ca, pentru Olguta Vasilescu, nu exista, de fapt, partide politice, ci doar tradatori pe care incearca sa ii manipuleze dupa bunul plac.

PNL nu este in alianta cu PSD la Craiova. Ne pastram orientarea ideologica clara si determinarea de a lucra exclusiv in interesul craiovenilor, chiar daca se poate solda cu pierderi politice de moment. Castigul Liei Olguta Vasilescu este de foarte scurta durata pentru ca vom reactiona prompt si ferm: cei doi consilieri locali care au tradat optiunile electoratului de dreapta vor fi exclusi din PNL. In confirmarea celor de mai sus, Biroul Politic Local al PNL Craiova a fost convocat in ziua de vineri, 04.03.2022, pentru ratificarea deciziei”, se mentioneaza in comunicat.