Scandal in invatamant: Directorii şcolilor din Valea Mare şi Călui au demisionat după ce la Evaluarea Naţională elevii au primit subiecte greşite

Directorii şcolilor din Valea Mare şi Călui au demisionat după ce s-a constatat că la prima probă scrisă a Evaluării Naţionale au dat elevilor alte subiecte, respectiv pe cele pentru elevi de la secţii cu predare în limba maghiară, potrivit inspectorului şef adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Olt, Iustina Marica.

Lucările elevilor de la cele două centre de examen din localităţile Valea Mare şi Călui vor fi corectate conform baremului specific, a precizat Marica.

„Directorii şcolilor Valea Mare şi Călui au demisionat după ce s-a constat că la aceste două centre de examen 38 de elevi au primit la prima probă scrisă a examenului alte subiecte, respectiv subiectele pentru secţia cu predare în limba maghiară. Lucrările vor fi corectate conform baremului specific. Cei doi directori directori au demisionat după ce Comisia Judeţeană a constat că elevii au primit alte subiecte, ei erau instruiţi despre desfăşurarea Evaluării Naţionale, despre consecinţele unor erori”, a spus Iustina Marica, potrivit Agerpres.ro.

La proba scrisă de joi a Evaluării Naţionale, cea de Matematică, nu au mai fost probleme în vreun centru de examen din judeţ, a mai afirmat reprezentantul ISJ Olt.