Scandal in PSD: Omul de incredere al baronului de Olt, Paul Stanescu, executat la comanda lui Ciolacu!

La recentul bal al motilor din Satu Mare, s-a facut simtita absenta liderilor locali ai PSD, care au primit un ordin scurt si clar de la presedintele filialei judetene, Mircea Govor, sa nu cumva sa calce pe acolo, cu toate ca pesedistii satmareni nu au lipsit pana acum de la nici o editie a acestei manifestari.

Surse din PSD Satu Mare susotesc ca Govor nu a facut-o de capul lui, ci la cererea expresa a capilor satmareni ai UDMR, care incearca pe toate caile sa minimalizeze, sau chiar sa inabuse orice actiune romaneasca de la Satu Mare. O nota discordanta in acest peisaj al supunerii neconditionate fata de UDMR, a facut-o deputatul PSD, Radu Cristescu, cunoscut ca fiind un apropiat al liderului national PSD, Marcel Ciolacu. In cuvantul sau, acesta a insistat asupra necesitatii alierii tuturor fortelor politice romanesti, pentru a pune capat la viitoarele alegeri, dictaturii udemeriste in Satu Mare.
Desigur, aceasta stridenta in tabloul gri al umilintei PSD Satu Mare, a fost urgent sanctionata de catre presedintele Mircea Govor, care pe postul sau de televiziune a infierat cu sfanta manie proletara, orice atitudine care sfideaza supusenia fata de UDMR. Neavand curajul sa se lege de deputatul Cristescu, probabil temandu-se de Marcel Ciolacu care sta in spatele acestuia, Govor l-a luat in vizor pe deputatul PNL, Adrian Cozma, pe care l-a balacarit intr-un limbaj saracacios si poticnit, care de altfel, ii este caracteristic. Ecuatia acestei probleme este de fapt, simpla: Govor a fost sustinut si impus de catre senatorul Paul Stanescu, secretarul general al PSD, unul din pilonii vechii garzi refractare din PSD, iar balul de la Satu Mare, nu a facut altceva decat sa evidentieze si mai pregnant, sciziunea dintre  vechea si noua generatie din PSD.
Una peste alta, se pare ca zarurile au fost oarecum aruncate si in vreme ce batranii pesedisti satmareni vor sa coabiteze pe toate caile si prin orice mijloace, ca vioara a doua, alaturi de UDMR, garda tanara se lupta pentru o fireasca alianta romaneasca. Nu ne ramane decat sa constatam ca, asa cum se obisnuieste pe la baluri, lumea se mai calca pe bombeuri in timpul dansului. Poate ca interventia curajoasa a deputatului PSD Radu Cristescu, sa reprezinte un semnal, venit direct de la ”Cabinetul nr.1” din PSD, iar Mircea Govor sa ramana cu vorbele in gat si cu lesa (verde!) de gat!