Scandal urias intr-o scoala din Dolj: Proteste dupa ce o directoare a fost pusa politic, ea picand examenul!

A fost grevă, luni dimineață, într-o școală din Dolj. Zeci de cadre didactice au protestat în curtea instituției, nemulțumite că în funcția de director a fost instalată o profesoară care picase inițial examenul.

Însă, după ce a luat o notă foarte mică, a făcut contestație și a primit nu mai puțin de trei puncte în plus la notă. Colegii ei spun acum că iau în calcul să intre în grevă generală pe termen nelimitat.

Cadrele didactice de la Școala Gimnazială “Lascăr Catargiu” din Craiova au intrat la ore purtând banderole albe, în semn de protest. Dascălii spun că actuala directoare a obținut inițial la concursul pentru post nota 5,80, însă după contestație, a fost notată cu trei puncte în plus.

Alexandra Soșea, fosta directoare a școlii: “Am crezut într-un concurs corect. Am obținut cea mai mare notă, fiind lider detașat. Totuși, surpriza s-a petrecut! Nu pot să spun care a fost motivul acestei creșteri simțitoare a notei pentru că nu știu nici măcar cine a corectat”.

Profesorii sunt scandalizați și spun că nu este posibil ca de la nota 5,80 să ajungi, după contestație, la o medie cu trei puncte mai mare.

Corina Vișan, membru în comisia de examinare: “Mă consider jignită, ca evaluator, pentru că comisia, în unanimitate, a dat un punctaj pentru că media a ieșit 5,80, iar în urma contestațiilor media este 8,20 și mi se pare strigător la cer pentru că știu foarte bine cum s-a prezentat doamna”.

Eugenia Ciobanu, profesoară: “Toți angajații unității suntem în grevă japoneză. Asta insemana că se desfășoară normal procesul instructiv educativ, doar că semnalăm în felul acesta”.

Maria Dașu, noua directoare a școlii“Nu am nicio vină că am primit nota 8. Doamna care e actual director, de 2-3 luni, putea să facă și dumneaei contestație și poate primea 10 și atunci era dreptul dumneaei să rămână director la școala Catargiu”.

La școală a fost trimisă și o comisie a Inspectoratului Școlar.

Daniel Ion, inspector școlar general Dolj: “Ne aflăm aici, astăzi, pentru a vedea că procesul instructiv educativ se desfășoară în condiții normale. Într-adevăr colegii noștri se află în grevă japoneză, însemnând că poartă o banderolă albă pe braț, dar elevii nu sunt afectați”.

Profesorii spun că vor protesta și zilele următoare.