Școlile profesionale și de ucenici revin în forță în Oltenia

Tinerii înscriși la clasa Ucenic Electrician din cadrul Liceului Tehnologic Alexe Marin din Slatina s-au reunit astăzi la startul unui nou an școlar și al unei noi etape de pregătire pentru meseria viitorului.

Programul s-a extins în acest an şi în judeţul Olt, prin parteneriatul cu Liceul Tehnologic „Alexe Marin” Slatina. Cele şapte judeţe în care învaţă peste 300 de tineri sunt Argeș, Gorj, Teleorman, Mehedinți, Vâlcea și Olt

Cu ocazia deschiderii noului an școlar, Distribuție Oltenia a organizat inaugurarea celor doi laboratoare electrice în valoare de aproximativ 24 000 euro, în liceele partenere din județele Vâlcea și Olt. Noile spații de învățare vor deservi peste 50 de Ucenici înscriși în anul școlar curent, precum și viitoarele generații din program.

Aceste 2 laboratoare se alătura și celorlalte 5 disponibile în liceele partenere din proiect, adunând o investiție de peste 80 000 euro doar în echipamente necesare pentru o practică de calitate.

Prin acces la echipamente moderne, amplasate într-un mediu controlat, Distribuție Oltenia oferă tinerilor pasionați de electricitate un loc în care să poată experimenta tainele meseriei într-un mod practic.

Tablete și manuale de specialitate care completează pregătirea pentru meseria viitorului

Pentru al doilea an consecutiv, operatorul Distribuție Oltenia le-a asigurat bobocilor din proiect câte o tabletă pentru a-și transforma pasiunea în reușite și pentru a deveni cei mai buni în meseria aleasă.

În plus, o noutate adusă de program în acest an școlar au fost manualele de inginerie electrică oferite liceelor partenere, ca suport în procesul de formare a viitorilor specialiști. Doza de #energiepentrubine oferită de noile manuale a fost posibilă cu sprijinul ADREM – una dintre companiile pe care Distribuție Oltenia le are alături în derularea programului de internship plătit, Electrician Junior, dedicat absolvenților Ucenic Electrician.