Se vinde cocaina in Craiova mai usor ca rosiile la piata. Trei barbati prinsi in flagrant

Trei persoane prinse în flagrant în timp ce vindeau droguri (cocaină) au fost reţinute de procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova şi ulterior au fost arestate preventiv pentru infracţiunea de trafic de droguri de mare risc în formă continuată, potrivit unui comunicat DIICOT, remis vineri AGERPRES.

Una dintre persoanele inculpate pentru trafic de droguri a fost prinsă în flagrant joi, după ce a vândut 250 de grame de cocaină în schimbul a 20.000 de euro, fiind reţinută în aceeaşi zi şi vineri, arestată preventiv.

Celelalte două persoane au fost prinse în flagrant în ziua de 21 iunie, după ce au vândut şapte doze de cocaină în schimbul a 3.500 de lei.

După prinderea lor în flagrant, procurorii DIICOT şi poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate au efectuat în cauză trei percheziţii, în judeţul Dolj, în urma cărora au fost descoperite şi ridicate 20 de doze de cocaină, două pistoale şi muniţie, supuse autorizării (unul cu bile metalice, iar altul cu bile de cauciuc), două telefoane mobile şi o farfurie cu urme de cocaină.

Totodată, în unul dintre autoturismele folosite de inculpaţi, au fost descoperite alte două doze de cocaină.

Cele două persoane prinse în flagrant în ziua de 21 iunie sunt bănuite că începând cu anul 2021 ar fi vândut cocaină unor consumatori din Craiova, în schimbul sumei de 500 lei pentru un gram.

Procurorii DIICOT au dispus reţinerea celor doi inculpaţi, iar pe 23 iunie ei au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile.

Acţiunea procurorilor a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova, iar suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.