Cresc taxele in Târgu Jiu: Salubrizarea se scumpeste cu 30%

Locuitorii municipiului Târgu Jiu vor plăti mai scump pentru serviciile de salubritate ale firmei Polaris. Societatea, care deține și depozitul de gunoi de la Târgu Jiu, a solicitat creșterea tarifului cu un procent de 30%.

Majoritatea partidelor din Consiliul Local a fost de acord cu o majorare cu 15% a taxei de salubritate. Urmează ca majorarea tarifului să fie aprobată în cadrul unei ședințe a Consiliului Local, după ce într-o ședință a repreprezentanților operatorului de salubritate cu liderii de grup a partidelor care reprezintă cetățenii în Consiliul Local s-a convenit majorarea taxei de salubritate cu 15%.

Singuri care s-au declarat împotriva majorării tarifelor au fost reprezentanții Partidului Verde. Liderii PNL, PSD și ProRomania au fost pentru majorarea tarifelor percepute de operator.

Nu mai vor gunoi din alte județe la Târgu Jiu

Adrian Tudor, reprezentantul Partidului Verzilor Gorj la discuții, a solicitat ca operatorul de salubritate să respecte cetățenii din Târgu Jiu și să nu mai aducă gunoaie din alte județe.

„Până când nu vom vedea că operatorul tratează cu responsabilitate și respect parteneriatul cu cetățenii din Târgu Jiu, consilierii Partidului Verde vor răspunde cu aceeași monedă. Menționăm că la discuțiile avute cu privire la majorarea tarifelor reprezentanții PNL și PSD au mulțumit și au felicitat operatorul pentru activitatea depusă si au fost pentru majorarea cu 15%. Jocul duplicitar făcut de reprezentanții PSD, care la întâlnirile care nu sunt publice își arată sprijinul și își arată adevărată față „pentru a nu deranja interesele economice”, iar în fața cetățenilor arată compasiune, ne face să conștientizăm de ce unii fac milioane periclitand sănătatea cetățenilor.

Le recomandam celor de la PNL și PSD, în semn de apreciere și cu umilă recunoștință, să ridice un monument în cinstea operatorului si poate o școală să poarte numele sau….Bucuria PNL-ului ca operatorul a cerut o majorare cu 30%, dar a acceptat 15%, ne face să ne punem întrebarea: „ce se întâmpla dacă cereau din prima 15%?”. Faptul că deșeurile nu sunt colectate selectiv, faptul că în jurul punctelor de colectare există grămezi de gunoi neridicate ne îndreptățește să fim reținuți cu mulțumirile”, a declarat Adrian Tudor, care este și consilier local.

Este de amintit că depozitul de gunoi de la Târgu Jiu a fost amendat la finalul anului trecut cu 100.000 de lei de către Garda de Mediu Gorj pentru că poluează olfactiv orașul Târgu Jiu.