Siguranta si incredere? Mai multi polițiști din Gorj, judecați pentru tentativa de OMOR și TORTURĂ!

Este scandal în Gorj. Șase polițiști au fost trimiși în judecată pentru tentativă de omor și tortură. Printre cei șase se numără patru mascați și fostul șef al poliției din localitatea Novaci. 

Potrivit presei locale, cei șase ar fi lovit un bărbat care nu a oprit la semnalul polițiștilor și a accidentat un om al legii.

Ulterior, bărbatul a fost prins și băgat în dubă, unde a fost bătut cu sălbăticie. Victima a ajuns la spital în stare gravă, iar medicii au reușit să îl salveze. 

Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, în seara zilei de 20.05.2022, în intervalul orar 21.00 – 23.00, în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, în calitate de agenţi de poliţie în cadrul I.P.J. Gorj – Serviciul pentru Acţiuni Speciale, având-o în custodie pe persoana vătămată D.C., cercetată la momentul respectiv în calitate de făptuitor, pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj, într-un dosar al Parchetului de pe lângă Judecătoria Novaci, au fost solicitaţi să acorde sprijin lucrătorilor de poliţie din cadrul Poliţiei Oraşului Novaci şi însărcinaţi să asigure escorta persoanei vătămate.

„ Se arată că deşi nu s-au confruntat cu o opoziţie a victimei, atât în autospeciala aparţinând M.A.I., cât şi în incinta sediului Poliţiei Oraşului Novaci, suspecţii au exercitat acte de violenţă asupra acesteia, în timp ce se afla încătuşată cu mâinile la spate, lovind-o cu intensitate deosebită cu pumnii, genunchii, picioarele încălţate cu ghete tip bocanc şi baston tip tomfă, atât în zone vitale, respectiv ficat, torace, splină, coaste, cât şi la nivelul braţelor şi spatelui, producându-i multiple fracturi şi rupturi ale organelor interne, leziunile traumatice produse necesitând pentru vindecare 40 – 45 de zile de îngrijiri medicale şi au pus în primejdie viaţa victimei”, informează instituția, într-un comunicat remis presei.