Situația scapă de sub control în Olt: Trei localităţi cu rată de incidenţă a infectării cu COVID-19 de peste 1,5 la mia de locuitori

Localitatile de la nivelul judeţului Olt cu rata de incidenţă peste 1,5 la mia de locuitori, calculată pe ultimele 14 zile, pentru infecţia cu SARS-Cov 2 sunt municipiul Caracal şi comunele Cezieni şi Perieţi, potrivit unui comunicat remis de Direcţia pentru Sănătate Publică Olt.

Contactat telefonic, prefectul judeţului Olt, Florin Homorean, a declarat că, mâine, se va reuni Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în care se va analiza ce măsuri se impun pentru aceste trei localităţi.

„Vom analiza şi propunerile de la DSP şi în funcţie de această rată de incidenţă, vom vedea ce măsuri suplimentare putem aplica pentru a preveni şi limita răspândirea virusului SARS-CoV2 în comunităţile respective. Una dintre măsuri se referă şi la carantinarea unor zone sau regiuni, aşa cum am procedat cu satul Greci, dar rămâne să vedem mâine concret. La ora 10.00 avem un Comitet judeţean pentru situaţii de urgenţă, în care vom analiza care pot fi cele mai bune a fi aplicate pentru a preveni răspândirea acestui virus”, a declarat Homorean.

Șeful DSU, Raed Arafat, a anunțat luni seara că se analizează la nivel central ca localitățile cu mai mult de 3 infectări la mia de locuitori vor fi carantinate.

Prefectul Florin Homorea a declarat că nicio localitate din judeţul Olt nu se regăseşte în această situaţie.

Sursa: Realitatea de Olt