Slatina: Doar azi se mai pot achita taxele, cu o reducere de 10%

Astăzi este ultima zi în care slătinenii, care își achită integral impozitele pe acest an, primesc o reducere de 10 % din valoarea taxelor.

Directorul Direcţiei Generale Economice din subordinea Primăriei Slatina, Alin Calotă, a declarat că peste 18.000 de persoane fizice au beneficiat, în acest an, de reducerea de 10%.

El a adăugat că, având în vedere pandemia de coronavirus, rata de încasare este cu mult mai mică faţă de anii precedenţi.

„Pentru a evita aglomerația, noi am avut un program prelungit la ghişeele  direcției, de la orele 8.00 până la orele 18.00. Având în vedere situația cu care cu toții ne-am confruntat, încasările sunt mult mai mici față de anii trecuți, încasări care au ajuns la un procent de 43%”, a declarat Calotă.

În schimb, s-a constatat o creştere a plăţilor prin sistemul informatic ghiseul.ro. 52%  dintre persoanele care au optat să-şi achite obligaţiile fiscale au făcut-o online, evitând astfel contactul direct cu alte persoane.

„Dacă anul trecut doar 814 persoane au achitat impozitele cu ajutorul platformei electronice, până astăzi peste 1.200 persoane au considerat oportun să încerce plata la distanță”, a mai explicat Alin Calotă.

El a adăugat că măsurile de distanţare socială rămân valabile în cadrul direcţiei, dezinfectarea se face zilnic, iar purtarea măştii este obligatorie.