Smecheria de milioane de euro gasita de cel mai periculos interlop oltean pentru a nu face puscarie in Romania

Florian Tudor, zis Rechinu, capul mafiei române din Mexic era arestat, în mai anul trecut, la solicitarea autorităților române.

Marcelo Ebrard, secretarul mexican pentru Afaceri Externe declara atunci că procesul de extrădare va merge foarte repede. Au trecut nouă luni.

Procurorii români și mexicni anunțau în mai 2021 arestarea celui considerat capul mafiei române din Mexic, Florian Tudor, zis Rechinu și prezentau acest lucru ca fiind un mare succes. Marcelo Ebrard, secretarul mexican pentru Afaceri Externe, dădea asigurări că procesul de extrădare va decurge foarte repede. Însă au trecut deja nouă luni și expulzarea nu a avut loc, potrivit Newsweek. 

Rechinu este acuzat de constituire a unui grup infracțional organizat, tentativă la omor calificat, patru infracțiuni de instigare la șantaj și o infracțiune de șantaj, comise pe teritoriul Mexicului și al României.

Gruparea condusă de Florian Tudor clona aproximativ 1000 de carduri pe zi și fura câte 200 de euro de la fiecare victimă. Asta însemna cam 20 de milioane de dolari lunar, iar prejudiciul total se ridică la 1,2 miliarde de dolari, conform FBI. 

Așadar, Florian Tudor are o avere impresionantă, astfel încât și-a permis să angajeze o armată de avocați care au deschis mai multe procese, contestând diferite lucruri la mai multe instanțe. Unele dintre procese au fost pierdute, altele câștigate, iar altele sunt încă pe rolul instanțelor mexicane. 

O problemă juridică a fost chiar și în momentul arestării în vederea expulzării, întrucât Rechinu acesta beneficia de o decizie anterioară a unei instanțe prin care era decretată suspendarea tuturor actelor de deportarea la adresa românului.

Citeste mai multe pe Newsweek.